Döntetlent ért el az ETO a fővárosban

Illusztráció: Győr+ Archívum
Győr+
2022.10.09. 22:11

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a bajnokság egyik fő esélyeséhez, az MTK-hoz látogatott az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a hazaiak az első félidőben megszerezték a vezetést, majd a második játékrészben egyenlíteni tudott a zöld-fehér gárda.

MTK Budapest – ETO FC Győr 1-1 (1-0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. V.: Pillók (Becséri, Aradi).
MTK Budapest: Somodi – Varju, Szépe, Nagy Zs. (Nagy B. 76′), Medgyes (Palincsár 64′), Kata, Mezei (Kovács Máté 24′), Lehoczky, Bognár, Kovács Mátyás (Horváth A. 76′), Futács (Zsóri 64′). Szakmai igazgató: Bognár György
ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Ba. (Kovács K. 46′), Papp, Csinger, Csonka, Benczenleitner, Toma, Tuboly (Vitális 77′), Kiss Be. (Kovács I. 46′), Borsos (Babati 69′), Óvári (Priskin 46′). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Gsz.: Kovács Mátyás (28’) ill. Toma (81’).

Fél perc telt el a mérkőzésből, amikor Óvári lépett ki a védők között, lövését az utolsó pillanatban blokkolni tudták a védők. A 16. percben Tuboly próbálkozott távolról kemény lövéssel, ám Somodi védeni tudott. Három perccel később Bognár emelését védte Fadgyas nagyot vetődve. A 21. percben nagy kavarodás alakult ki a győri kapu előtt, aminek a végén Futács nem talált a hálóba, így az eredmény nem változott.

A 28. percben megszerezte a vezetést az MTK. Kovács Mátyás húzott balról befelé, majd kilőtte a hosszút 1-0. A 33. percben Kiss Bence cselezte középre magát, lekészítése után Óvári lőtt, ám egy védő bele tudott érni, így csak szöglet lett belőle. A 37. percben Toma vállalkozott távolról lövésre, a labda a bal kapufán csattant. Az 53. percben Kovács Máté lövését védte Fadgyas, majd Bognár elé került a labda, aki keresztbe lőtte a kapu előtt. A 62. percben Borsos fordult kapura a tizenhatoson, lövése a jobb kapufát találta telibe. A 71. percben Babati gyönyörűen tálalt Priskin elé, aki közelről bombázott, ám a labda egy védő lábáról a kapu fölé pattant. A 78. percben Vitális próbálkozott lövéssel, Somodi szögletre ütötte a labdát.

A 81. percben jött az egyenlítés! Benczenleitner beadását követően Babati próbálkozását még védte Somodi, ám az érkező Toma higgadtan a hálóba lőtt 1-1.

A 92. percben Kovács K. beadása után Vitális bombázott kapu fölé nagy helyzetben. Az utolsó pillanatokban Kovács K. cselezte magát a tizenhatoson belülre, ám hatalmas helyzetben a kapus kezébe lőtt. Így az eredmény már nem változott, az ETO egy ponttal térhet haza a fővárosból.

Forrás: ETO FC hivatalos Facebook

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás |