Női labdarúgás

Döntetlen értek el a győri lányok a cseh rekordbajnok ellen

Győr+ ETO FC Győr Facebook
2023.02.04. 20:33

Újabb felkészülési mérkőzésen van túl az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata, ahol a Bajnokok Ligája főtáblás és a cseh rekordbajnok Sparta Praha együttese ellen 1-1-es döntetlenre végzet Znojmo-ban.

A győri csapatból Khimmych és Vida sérülés miatt kihagyta a mérkőzést. A 6. percben egy szabadrúgás után Kocsán fordult le védőjéről, majd lőtt, a hazaiak kapusa azonban magabiztosan védett.

Tíz perccel később szép kontratámadás végén Sali került lövő pozícióba, erőteljes lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 42. percben egy szöglet után kontrázott a hazai csapat, az ellentámadás végén Tripp lőtt a Borók kapujába: 1-0.

A helyenként orkán erejű szél nem könnyítette meg a csapatok dolgát az első félidőben, mindezek ellenére az ETO FC Győr kombinatív, szép labdakihozatalokkal játszott végig a BL-induló csapat ellen, és több helyzetet is sikerült kialakítaniuk.

Az 52. percben jött az egyenlítés, Kocsán szenzációs labdát adott Cameronnak, aki ballal a hosszú felsőbe tekert 1-1. A 65. percben Kocsán szabadrúgása Cameront találta üresen, fejese azonban a kapu fölé szállt.

Újabb nagyon hasznos felkészülési mérkőzésen vannak túl tehát a győri lányok, ahol a cseh rekordbajnokkal játszottak élvezetes kilencven percet.

Sparta Praha: Chládekova – Stárová, Pochmanová, Dedinová, Dlajková, Brejsková, Vonntagová, Cvrcková, Tripp, Frazier, Jaleca. Cerék: Chang, Polcarová, Jkrcená, Tomanová, Pivonková.

ETO FC Győr: Borók (Török 65’) – Öreg, Kovács L. (Petrovics 77’), Nagy F. Savanya, Németh L. (Kaziupa 65’), Sali (Siklér 77’), Herczeg (Kern 65’), Süle, Cameron, Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Tripp (42’) ill. Cameron (52’).

Forrás: ETO FC Győr Facebook

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás |