Női foci

Döntetlen a BL-induló ellen

Győr+ ETO FC
2023.01.29. 09:00

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata. Hölgyeink a cseh élvonal harmadik helyezettjét, a BL-induló, 1. FC Slovacko csapatát fogadták.

ETO FC Győr – 1. FC Slovacko 1-1 (0-0)

ETO FC Győr: Borok – Kaziupa (Sali 45′), Kovács L., Nagy F., Savanya, Süle, Herczeg (Kern 63′), Cameron, Öreg (Siklér 45′), Khimych (Németh L. 45′), Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs. Gsz.: Kocsán (84′)

FC Slovacko: Ruzicková – Povácková, Sedlácková, Petková, Trcková, Jankó, Jonásovó, Ferencová, Strízová, Bayerová, Blahová. Vezetőedző: Petr Vlachovsky. Gsz: Strízová (48′)

Az első harminc percet nagy iram, és letámadás jellemezte mindkét fél részéről. Az első nagyobb helyzetre a 31. percig kellett várni, amikor egy hazai szöglet után Kocsán elé került a labda, ő pedig tisztán próbálkozhatott, azonban lövését magabiztosan fogta a vendégek kapusa. Az első félidő további részében is mezőnyben folyt a játék, a kapuk alig forogtak veszélyben, így 0-0-as eredménnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A 48. percben megszerezte a vezetést a cseh együttes: Petková szerzett labdát és ment el a bal oldalon, lövését Nagy F. még a gólvonalról tisztázni tudta, azonban a kipattanóra Strízová ért oda és lőtt a léc alá. 0-1. Az 55. percben Savanya indította remek ütemben a kiugró Kocsánt, akinek azonban az utolsó pillanatban hosszan tolt labdáját a vendég kapus elcsípte. Egy perccel később Cameron ment el a jobb oldalon, a centerezésre Siklér ért oda, azonban nagy helyzetben hibázott. A 77. percben, egy szögletvariáció után, Savanya lőtte középre a labdát, ahol hárman is lemaradtak, így az alapvonalon hagyta el a labda a játékteret.

A 84. percben a győri csapatnak sikerült kiegyenlítenie: Kern indította Kocsánt, aki kapura tört, és magabiztosan lőtt a hosszú sarokba. 1-1. Ezután az ETO mindent elkövetett a győzelem megszerzéséért, voltak is helyzetei, ám újabb gólt már nem sikerült szereznie.

Forrás: ETO FC

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #női foci |