Női kézilabda NBI

Vezetőedzője nélkül is győzni tudott az Audi ETO KC

Fotó: Győri Audi ETO KC Facebook
Győr+
2021.09.22. 19:24

Székesfehérváron vendégszerepeltek a győri lányok, ahol a hazaiak nem adták könnyen a bajnoki pontokat az Ambros Martín nélkül érkező ETO-nak.

A Győri Audi ETO KC vezetőedzőjének, Ambros Martínnak privát okokból hazájába kellett utaznia, és ezért nem lehetett jelen a csapat Alba Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzésén.

A vezetőedzői teendőket Kun Attila vette át a szerdai bajnoki találkozón. (Ambros Martín a csapat csütörtöki edzését már személyesen vezeti az orosz CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája találkozót megelőzően.)

A találkozót jobban kezdték a hazaiak: 3-1, majd 5-2 is volt a Fehérvárnak. Az ETO csak a 11. percben tudott kiegyenlíteni (7-7), de vezetést ekkor sem tudta átvenni (9-7 oda).

Egészen a 19. percig kellett várni, hogy először vezessenek a mieink: Fodor Csenge találatával 10-11-re alakult az állás. Az elő félidő leges-legvégét megnyomta az ETO: az utolsó percben három gólt is szerzett, így végül ötgólos előnnyel vonulhatott pihenőre (14-19).

Fotó: Győri Audi ETO KC Facebook

Az első félidő végére megszerzett vezetés megnyugtatta a lányokat, akik a második félidő elején tartották az öt gól távolságot, ráadásul a hazaiak többször is emberhátrányba kerültek.

Alba Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC 25-30 (14-19)

A folytatásban a Fehérvár már több fiatal játékosának is lehetőséget adott, hogy a Győr ellen pályára léphessen. Az ETO nyolc góllal is vezetett, ám a Fehérvár végül ötre felzárkózott, és tisztességesen helytállt az Ambros Martínt nélkülözni kényszerülő Győrrel szemben.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda | #magyar bajnokság |