Djordje Kamber: Óriási csapatunk volt

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.08.27. 14:01

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen diadal hőseit.

Djordje Kamber 2012 és 2015 között 105 bajnoki mérkőzésen 11 gólt jegyzett a Győri ETO FC játékosaként az NB I-ben. A 2012–2013-as bajnoki cím és az azt követő ezüstérem megszerzésében is elévülhetetlen érdemei voltak. A középpályán alapemberként rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Védekezésben és támadásban is kulcsszerepet kapott a csapatban: az ellenfél kapujára főként a pontrúgásai jelentettek igencsak nagy veszélyt.

„Rendkívül jól éreztem magam az ETO-nál. Hogy mi volt a sikerünk titka? A csapategység. Nagyon jó játékosok erősítették az együttest, akik remek közösséget alkottak. Mindig kiváló hangulat uralkodott az öltözőben, s egyébként a pályán kívül is gyakran összejártunk. Sok barátot szereztem Győrben, akikkel ma is tartom a kapcsolatot. Szerencsére az ETO-szurkolók nem felejtettek el. Az elmúlt években több helyen is összefutottam velük. Volt olyan például, hogy Siófokon köszöntek rám. Jó érzés, amikor megállítanak, s a régi szép emlékekről kérdeznek – árulta el Djordje Kamber a Győr+ Médiának.

Az egykori focista pályafutása egyik legszebb időszakának tartja a Győrben eltöltött esztendőket.

„Harminc év után ismét bajnoki címet nyertünk a városnak, ami óriási dicsőség. Karrierem első aranyérmét ünnepelhettem, így különleges helyet foglal el ez a diadal a szívemben. Óriási csapatunk volt, amely megnyerte a Szuperkupát is, és döntőt játszott a Magyar Kupában. A bajnoki címet kis híján sikerült megvédenünk, s végül csak rosszabb gólkülönbség miatt lettünk ezüstérmesek. Ezek egytől egyig felejthetetlen emlékek számomra” – mesélte Kamber.

A korábbi futballista igyekszik építeni a tréneri karrierjét. Jelenleg a Budapest Honvéd szakmai stábjában tevékenykedik asszisztensedzőként.

„Jól érzem magam ebben a szerepkörben. Az edzői karrierem elején járok. Sokat utazom, tanulok és gyakorlok, igyekszem magam folyamatosan képezni, hiszen a labdarúgás folyamatosan fejlődik” – tette hozzá Kamber.

A focista azért dolgozik, hogy a Honvéd az NB II-ből visszajusson az élvonalba. Örülne, ha a kispestiek mellett az ETO is visszaverekedné magát a legjobbak közé. Mindkét csapat szurkolói klublegendaként tekintenek rá.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #jubileum | #labdarúgás |