Diósgyőrben folytatódott az ETO menetelése

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.04.16. 08:07

A Simple Női Liga 17. fordulójában a DVTK otthonában lépett pályára az ETO, és magabiztos játékkal 0-4-es győzelmet aratott.

DVTK – ETO FC Győr 0-4 (0-2)

Miskolc, Simple Női Liga labdarúgó mérkőzés. V.: Kalmár (Majorné, Jakab).

DVTK: Ádám – Nagy, Boros, Oláh, Krisztin, Geréd, Balázs, Sain, Voila, Nagy, Somogyi. Vezetőedző: Bém Gábor.

ETO FC Győr: Borók – Kovács L. (Koziupa 72’), Savanya, Vida, Herczeg, Németh L., Nagy F., Süle (Sali 56’), Khimych (Kern 72’), Cameron (Hollingsworth 72’), Siklér (Öreg 60’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

 Gsz.: Kovács L., Herczeg, Cameron, Vida.

A mély talajú pályán az első perctől kezdve nagy fölényben játszott az ETO, szinte kizárólag csak a Diósgyőr térfelén folyt a játék. Az első gólra viszont a 35. percig kellett várni, Savanya szöglete után Kovács Laura elé pattant a labda, aki 14 méterről lőtt a hálóba. 0-1. A 37. percben Savanya 25 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant. A 41. percben formás győri akció végén Cameron jobb oldali beadását Herczeg lőtte közelről a kapuba. 0-2. A szünetben hatalmas jégeső zúdult Miskolcra, így húsz perc késéssel folytatódott a mérkőzés. Az 52. percben az egész mérkőzésen remekül játszó Németh Loretta beadását Cameron 12 méterről lőtte a hálóba. 0-3. Az újabb gólra a 83. percig kellett várni, ismét Németh L. volt az előkészítő, beadását Vida fejjel értékesítette. 0-4.

Az egész találkozón nagy fölényben játszott az ETO, tetszetős akciókat vezetett, akár nagyobb különbségű győzelmet is arathatott volna a zöld-fehér alakulat. A csapat az idei bajnoki mérkőzéseken még nem kapott gólt és önbizalommal telve készülhet a Ferencváros elleni rangadóra.

Dörnyei Balázs vezetőedző– A válogatott szünet után nagyon összeszedetten játszottunk, nagy fölényben futballoztunk, magabiztosan nyertük meg a találkozót. Gratulálok a lányoknak a játékhoz és a hozzáálláshoz is! Készülünk a bajnoki és kupa folytatásra, remélem a továbbiakban is hasonló eredményeket tudunk elérni.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |