Sportgála

ELMARAD! Díjkiosztó gálával köszöntik Győr sportcsillagait

Győr+
2020.09.10. 11:40

Immár huszonöt esztendeje annak, hogy Pálfalvi Gábor, győri rádiós szerkesztő egy helyi kis stúdióból útjára indította a Győr város legeredményesebb sportolóinak és szakvezetőinek elismeréséről szóló ünnepséget, amelyet idén szeptember 17-én, 18 órakor a Zsinagóga épületében rendeznek meg.

„Az év sportolója Győrött” díjkiosztó 1998-tól az ugyancsak a lokálpatrióta újságíró által megalakított Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány keretén belül folytatta egyre sikeresebb útját. A civil szervezet szponzorok és a helyi sportigazgatóság támogatásával évről-évre színesebb gálaesten tisztelgett Győr legsikeresebb élsportolóinak eredményei előtt.

A város sportolói, szakvezetői és sportvezetői körében rendkívül népszerűvé vált esemény mellé állt öt évvel ezelőtt Győri Megyei Jogú Város Önkormányzata is, a rendezéshez jelentős anyagi támogatást biztosítva. Így évente, az alapítvánnyal közösen köszöntik a megyeszékhely kiválóságait.

Pálfalvi Gábor és Kopasz Bálint Szegeden

Idén az új városi sportvezetés csupán nagyon szerény, zártkörű megemlékezésre gondolt. A civil szervezet kurátorai azonban méltatlannak tartották volna Győr élsportolóival szemben, ha a huszonöt éves szép hagyomány megszakad, ezért többen is anyagi támogatásukról biztosították a rendezőket.

Hozzájuk hasonlóan a szép hagyomány folytatása mellett voksolt dr. Dézsi Csaba András, a város polgármestere is. A gálát azonban a szervezők, az alapítvány kuratóriuma és a város sportosztálya a világjárvány miatt februárban kénytelen volt elhalasztani.

Így az ünnepélyes díjkiosztó gálára a jövő héten, szeptember 17-én, csütörtökön 18 órakor kerül sor Győrött, a Zsinagóga épületében.

„Ebben az évben olyan sok keserűség érte a világ sportolóit, közöttük Győr kiválóságait, hiszen Európa és világbajnokságok sora marad el, nem beszélve valamennyiük nagy álmáról, az olimpiáról” – mondta Pálfalvi Gábor, a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány alapító elnöke, a rendezvény főszervezője. „Szeretnénk egy kis mosolyt csalni az arcukra, egy kis biztatást adni számukra, elismerni a 2019-ben nyújtott teljesítményüket, amiért dicsőséget szereztek Győr városának, és sok örömöt az itt élő embereknek” – fűzte hozzá.

Pálfalvi Gábor

Bár a kuratórium döntése értemében a győztesek és a helyezettek névsora a gáláig hétpecsétes titok marad, a szervezet elnöke annyit elárult, hogy ezúttal is maratoni hosszúságú ülésen sikerült dönteniük Győr legjobb sportolóiról, és összesen hat sportág – cselgáncs, evezés, kajak-kenu, kézilabda, kosárlabda, úszás – képviselőit díjazzák.

A nőknél és a férfiaknál egyaránt új név kerül a dicsőségtáblára, míg ezúttal az egyéni sportágak csapatait is jutalmazzák. Átadják továbbá a Magyar Sportújságírók Szövetsége különdíját, és a hagyományoknak megfelelően most is a „Győr Sportjáért” Életműdíj átadásával zárul az ünnepség. Csütörtökön huszonegyedik alkalommal adják oda a civil szervezet kitüntetését.

Az est sztárvendége ezúttal a győri RockMilady lesz. A csodálatos környezetben az ország legkiválóbb hölgy gitárosa akusztikus hangszeren, világhírű dalokkal és saját szerzeményeivel igyekszik elkápráztatni az ünnepelteket.

„Nagy örömünkre dr. Dézsi Csaba András polgármester úr elvállalta a gála fővédnökségét, és az ünnepséget is ő nyitja meg. Egyben vezetői keretéből anyagilag is hozzájárul a rendezvény sikeréhez” – újságolta az alapítvány elnöke, az est főszervezője. „A városvezetővel egyetértésben visszahozzuk a Zsinagóga impozáns koncerttermébe a díjkiosztót, és a közönség soraiban köszöntjük Győr olimpikonjait, egykori sportcsillagait, sportvezetőit, akik ugyancsak sokat tettek városunk hírnevéért.”

De a meghívottak között szerepelnek a jelen sportköri vezetői és a korábbi díjazottak egyaránt. Közöttük a város háromszoros olimpiai bajnok kajakozója, Kammerer Zoltán, akinek nevét tizenhat alkalommal vésték fel a férfiaknak járó örökös vándortrófeára. Így újra találkozási lehetőséget biztosítunk a múlt és a jelen kiváló győri sportembereinek.

A zártkörű rendezvényen a világjárvány második hullámában elővigyázatosságra is törekednek a szervezők. Így a bejáratnál a vendégek lázmérésen esnek át, és kötelező lesz a kézfertőtlenítő használata. Nem utolsó sorban kérik, hogy mindenki maszkkal érkezzen, és ajánlatos annak viselése is.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport |