Labdarúgás

Dedikálták a Fehér Miklós életéről szóló könyvet

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2021.12.16. 16:30

A Rába-szimfónia, opusz 1. címmel írt könyvet barátjáról és egykori csapattársáról, Fehér Miklósról Stark Péter. A volt magyar válogatott focista csütörtök délután a győri Látogatóközpontban dedikálta a kötetet.

Fehér Miklós 2004-ben, a portugál Benfica játékosaként a pályán lett rosszul, és esett össze, megállt a szíve. Sajnos az orvosok hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni. Emlékét azóta nemcsak az ETO focicsapata, de Győr városa is őrzi.

,,Bár ne kellett volna megírnom ezt a könyvet. 2013-ban indult az egész, akkor már volt néhány kisebb irományom a Facebook-oldalamon. Az egyik volt osztálytársnőm jelezte, hogy érdemes lenne foglalkoznom az írással mesélte a kezdetekről Stark Péter. – Nem regényről beszélünk, úgy neveztem el, hogy ez egy mély lélektani utazás. Azt érzem, hogy jól sikerült megfogalmaznom a történet mondandóját. Amikor először a kezemben fogtam a nyomtatott könyvet, megdobbant a szívem.”

A dedikáláson a tragikus sorsú labdarúgó édesapja, idősebb Fehér Miklós is részt vett.

,,A könyv megszületése kapcsán az ember visszagondol a régi szép időkre, ennek a hatása alá kerül attól függetlenül, hogy az egész vége egy szomorú történet. Felemelő érzés, hogy Péternek eszébe jutott a könyv megírása. Jól meg tudta csinálni, mindent tudott mindenről, örülök, hogy ő alkotta meg– mondta idősebb Fehér Miklós.

Szeles Szabolcs alpolgármesternek nagyon tetszik a könyv.

,,Hiánypótló kötet jött létre Stark Péter tollából. Gyermekkori barátjáról és játékostársáról írt. Miki minden győri ember számára egy óriási ikon, aki elképesztő pályafutást tudott magáénak. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk rá. Minden ETO-szurkoló karácsonyfája alatt ott van a helye ennek a könyvnek” – jelentette ki Szeles Szabolcs.

A könyv egyébként nagyon népszerű, már több mint száz darabot eladtak belőle. Aki szeretne vásárolni, a jövő héttől hozzájuthat a kötethez a győri Látogatóközpontban.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #dedikálás | #könyv | #labdarúgás |