Darts: Ihász Veronika ismét magyar bajnok a nőknél

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2023.10.18. 11:13

Az idei évben visszatért a hölgyek mezőnyébe a steel szakágban, és egy fordulóval a bajnokság zárása előtt már behozhatatlan az előnye a Győri Darts Club kiváló dobójának, Ihász Veronikának.

„A tavalyi világbajnokság után egy picit elfáradtam, és szerettem volna elölről kezdeni az építkezést, ezért a férfiaktól visszatértem idén a női mezőnybe a bajnokságban. Jól ment a játék, az első öt fordulót rögtön behúztam, az utolsó versenyen már elég csak elindulnom a 2023-as sikerhez” – mondta el Veronika, hozzátéve azonban, hogy a legutóbbi fordulóban meglepték:

„Az érdiek játékosa, Tekauer Gréta egy kiélezett, döntő leges mérkőzésen megvert, végig jól játszott, amihez ezúton is gratulálok neki. Jó látni, hogy vannak fiatal tehetségek, akik rengeteg edzésmunkát tesznek ebbe a sportba” – tette hozzá a világbajnoki kilencedik és Európa-bajnoki bronzérmes győri játékos.

Az év hátralévő részében bőven lesznek még izgalmak, hiszen a női páros magyar bajnoki cím sorsa még csak ezután dől el, ahol Ihász Veronika Ölei Annamáriával címvédőként lép tábla elé az aranyéremért, majd december 2-án kezdődik az idei World Darts Federation (WDF) világbajnokság az angliai Lakeside-ban, amelynek sorsolását már október végén megtartják:

„A bajnokság vége felé már lehet, hogy nem volt teljes a koncentrációm, de most újra lendületet veszek, hiszen közeledik a világbajnokság, ahová ismét megszereztem a kvalifikációt. Előtte még novemberben Budapesten lesz egy rangos nemzetközi WDF-verseny, ahol újra fontos világranglista pontokat lehet szerezni, ott is jól szeretnék szerepelni” – zárta a beszélgetést a győri dartsos.