Labdarúgás

Dánia és Belgium is továbbjutott

Fotó: Getty Images
Győr+
2021.06.22. 06:56

A labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának harmadik fordulójában Dánia hazai pályán 4–1-re kiütötte Oroszországot, a belgák finnek elleni sikerének köszönhetően pedig a második helyen tovább is jutott.

Nyitóképünkön: Romeo Lukaku a Finnország elleni meccsen is gólt szerzett.

Dánia az emlékezetes, Finnország elleni meccs után Belgium ellen sem tudott pontot szerezni, így számukra létkérdés volt az Oroszország elleni mérkőzés. Oroszország a finnek elleni győzelmük miatt könnyebb helyzetből várta a találkozót, egy döntetlen is biztos továbbjutást jelentett volna, hacsak Finnország le nem győzi Belgiumot a másik meccsen.

A belga henger az oroszok és a dánok elleni meccshez képest kicsit lassabban indult be, de végül egy újabb öngól (Hradecky 74′) és Lukaku góljával (81′) 2-0-ás győzelemmel zárták a csoportkört.

Dánia a finnek elleni kezdéssel került nehéz helyzetbe, azonban Eriksen várható teljes felépülése úgy látszik, olyan lelki pluszt adott a csapatnak, ami továbbvitte őket a legjobb 16 közé. Az első félidőben Damsgaard (38′) szerezte meg a vezetést, majd Poulsen növelte tovább az előnyt az 59. percben. Erre még tudott válaszolni az orosz csapat, Dzyuba tizenegyesből volt eredményes a 70. percben, azonban hamar elszálltak a reményeik a folytatásra. Christensen a 79., Maehle a 82. percben talált kapuba, ezzel kialakítva az 1-4-es végeredményt.

B -CSOPORT, 3. FORDULÓ

Oroszország–Dánia 1–4 (0–1) (Koppenhága)
Gólszerzők: Dzjuba (70. – 11-esből) Damsgaard (38.), Y. Poulsen (59.), Christensen (80.), Maehle (82.)

Finnország–Belgium 0–2 (0–0)  (Szentpétervár)
Gólszerző: Hradecky (74., öngól), Lukaku (81.)

A csoport végeredménye: 
1. Belgium 9 pont (7–1),
2. Dánia 3 (5–4),
3. Finnország 3 (1–3),
4. Oroszország 3 (2–7)
Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #labdarúgás |