Győri Audi ETO KC

Dán válogatott kapussal erősít az ETO

Fotó: Brest Bretagne Handball Facebook
Győr+
2022.02.03. 18:03

Rutinos kapussal erősíti meg keretét a Győri Audi ETO KC, hiszen nyártól Sandra Toft, a dán válogatott hálóőre, a Brest Bretagne Handball csapatából Győrbe teszi át székhelyét. A friss világbajnoki bronzérmes kapus kétéves kontraktust kötött az egyesülettel.

Újabb poszt vált a Győri Audi ETO KC 2022/23-as keretéből teljessé, hiszen a szezon végén visszavonulását bejelentő Amandine Leynaud pótlására a klub deklaráltan szeretett volna kapust igazolni. A vezetés a következő évadban is három hálóőrrel látja biztosítottnak a poszt teljes körű megoldását – fogalmaz az egyesület honlapja.

A dán válogatott hálóőre Sandra Toft – élve szerződésében szereplő opciójával – a francia Brest Bretagne csapatánál lévő szerződésének felbontását kezdeményezte az idei szezon végeztével, így 2022 nyarától a Győri Audi ETO KC csapatát erősíti.

„Sandra Toft egyike a nemzetközi mezőny jelenlegi legjobb kapusainak, egyértelműen a legmagasabban jegyzett szűk elit tagja. Klubunk továbbra is elkötelezett a három kapusos felállás mellett, azaz csakúgy, mint idén, úgy jövőre is három nemzetközi csúcskapussal, Sandra Tofttal, Laura Glauserrel és Silje Solberggel vágunk neki a szezonnak. Sandra Toft az elmúlt években bizonyította már képességeit mind klub, mind válogatott szinten. Büszke vagyok, hogy két évig Győrben kézilabdázik és sikeréhes csapatunk tagja lesz” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

„Egy régi álmom válik valóra a Győrbe igazolásommal. Sokszor találkoztam a Győri Audi ETO KC-val ellenfélként, de ezeken a találkozókon többnyire döntetlen született vagy az ETO győzött. Mindig is lenyűgözött az a közeg, ami a klubot körülvette. Remek csarnokban, remek közönség előtt remek csapat szerepel. Egy olyan klubról van szó, ahol megalkuvás nélkül, folyamatosan a legmagasabb célok elérésére törekednek. Természetesen már várom a nyarat, de addig is a legjobbamat törekszem nyújtani klubomban a Brestben, ha úgy hozza a sors, akkor az ETO ellen is!” – mondta el Sandra Toft.

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda | #sport |