Dán klasszis érkezik nyáron az Audi ETO-hoz

Pécskai István Fotó: gyorietokc.hu
2023.11.16. 14:25

A dán válogatott kulcsjátékosa, Kristina Jörgensen nyártól a Győri Audi ETO kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A 25 éves klasszis a francia Metz gárdájából érkezik 2024 nyarán Győrbe. Klubszinten pályafutását szülővárosa, Horsens csapatában kezdte, majd a Skanderborg és a Viborg együttesét erősítette. 2022-ben igazolt Franciaországba, a Metz gárdájához, ahol francia bajnok és kupagyőztes lett. 2017-ben mutatkozott be a dán felnőtt női válogatottban, amellyel 2021-ben világbajnoki bronzérmet, 2022-ben pedig Európa-bajnoki ezüstérmet nyert. Dánia korosztályos csapataival 2015-ben ifjúsági Eb-aranyérmet, 2016-ban pedig világbajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. 2017-ben tagja volt a világbajnoki bronzérmet szerző dán junior válogatottnak.

„Egy álom vált valóra a Győrbe szerződésemmel. A világ egyik legjobb csapatáról van szó, amely ha hív, mindenképp elgondolkodsz. Nem kellett sokat agyalnom, hiszen régóta az volt a vágyam, hogy Győrben játsszak. Kívülről az látszik, hogy Győrben minden adott a sportolónak a csúcsteljesítmény elérésére. Maximalista vagyok, és imádok nyerni, ezért is volt könnyű a döntés, hiszen az ETO-ban is mindig ezek az elvárások. Nagyon várom, hogy a fantasztikus Audi Arénában léphessek pályára a remek győri szurkolótábor előtt. A jövő év csapata már most jól néz ki, alig várom, hogy nyáron én is csatlakozzak. Természetesen addig még jelenlegi klubom sikeréért küzdök, de várom már a nyarat, hogy én is zöld-fehér szerelést húzhassak magamra” – mondta Kristina Jörgensen az ETO honlapjának.

A klubvezetés szerint a dán kézilabdázó nagy erőssége lesz az ETO-nak.

,,Képességei nem csak támadásban, de védekezésben is a női mezőny egyik legsokoldalúbb, legveszélyesebb, leghasznosabb játékosává teszik. Érkezése csak még tovább erősíti a jövő évad keretét. Külön öröm számomra, hogy a tárgyalások során elmondta, hogy számára egy nagy álom vált valóra azzal, hogy Győrbe szerződhet. Érezzük, hogy a projektünk vonzó a topjátékosok számára, akik a stabilitást, a szakmaiságot és az eredményességet helyezik a fókuszba a jövőjüket illetően. Továbbra is azért dolgozunk nap mint nap, hogy a Győri Audi ETO visszakerüljön az őt megillető helyre, a női kézilabdázás csúcsára” – nyilatkozta Endrődi Péter a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |