Női Kézilabda

Dán átlövő érkezik a győriekhez

Fotó: Győri Audi ETO KC
MTI
2022.01.31. 06:36

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat két évre szóló megállapodást kötött Line Haugsteddel, a Viborg világbajnoki bronzérmes átlövőjével.

A magyar bajnoki címvédő csapat honlapja szerint a 27 éves játékos nyáron csatlakozik az együtteshez és 2024-ig szóló megállapodást írt alá a klubbal.

“Line Haugsted jelenleg a világ egyik legjobb védőjátékosa” – idézte a honlap Bartha Csaba klubelnököt, aki azt is elmondta, hogy a decemberi spanyolországi világbajnokságon nagyon jó benyomást tett rá a kézilabdázó, aki a védekezés mellett a kontratámadásokban is eredményes. “Ambros Martín vezetőedzővel úgy érezzük, hogy a játékos abszolút beleillik a klub játékosstruktúrájába.”

A sportoló karrierje során eddig csak dán klubokban szerepelt, a Viborghoz 2016-ban csatlakozott, előtte pedig Midtjylland, a Skive és az Odense csapataiban játszott.

Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legjobb csapatának tagja lehetek nyártól. Viborgban nagyon jól érzem magam, de úgy gondolom, hogy most eljött számomra az idő, egy új országban, egy új csapatban is kipróbáljam magam. Több megkeresésem is volt, de arra a lehetőségre, hogy a Győri Audi ETO KC játékosa lehessek nem tudtam nemet mondani. Ismerem a csapatot, tudom az eredményeit, a klub filozófiájával és céljaival teljes mértékben azonosulni tudok. Ez azonban még a jövő, most maximálisan arra koncentrálok, hogy a Viborggal minél jobban szerepeljünk a dán bajnokságban és az Európa Ligában” – nyilatkozta Line Haugsted.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |