DAC: Átalakult csapattal a továbbjutásért a Magyar Kupában

Pécskai István Fotó: dac1912.com
2023.08.04. 09:33

A hétvégén rendezik a MOL Magyar Kupa első fordulóját, amelyben a vármegyei első osztályban szereplő DAC Nádorváros 1912 futballcsapata is pályára lép. A patinás győri együttes idegenben mérkőzik meg a Lábatlannal, amely az előző idényben kivívta a feljutást a vármegyei másodosztályból. A Győr+ Médiának a DAC játékosai elmondták, alaposan átalakult kerettel igyekeznek kivívni a továbbjutást a kupában.

,,Igyekszünk élni a lehetőséggel, szeretnénk bejutni a következő körbe. Július elején kezdtük a felkészülést eléggé megfiatalított csapattal, az együttesünk nagy része kicserélődött a nyáron. Jelenleg a megyei első osztály legfiatalabb keretével rendelkezünk. Ismerkedünk egymással, nem volt túl hosszú időnk, hogy összehangolódjunk, de mindent megteszünk majd, hogy a pályán ez ne látszódjon. A vezetőséghez hasonlóan mi, játékosok is bizakodók vagyunk, az a célunk, hogy továbbjussunk a kupában, és a bajnokságot is eredményesen kezdjük” – árulta el Kurucz Richárd, a győri gárda rutinos középpályása.

Kurucz Richárd

A DAC játékosai heti három tréninggel és két edzőmérkőzéssel készültek az új idényre. Szerencsére a klubnál rendezettek a körülmények.

Kiss Albert

,,Minden adott hozzá, hogy jól szerepeljünk az új szezonban. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz egyszerű feladatunk Lábatlanban, hiszen ismeretlen csapattal találkozunk. A célunk ugyanakkor nem lehet más, mint a továbbjutás. Nem vagyunk teljesen összeszokva, de az új játékosok kezdenek akklimatizálódni a klubnál, mindent megtesznek a sikerért – fogalmazott Kiss Albert, a csapat kapusa, aki bízik benne, az új szezonban is számíthatnak a DAC-tábor támogatására. – Szerencsére az elmúlt időszakban elmondhattuk, hogy a hazai meccseinken rendre szép számban látogattak ki a nézők. Szeretnénk, ha minél többen szurkolnának nekünk a lelátóról, ez persze leginkább a teljesítményünkön múlik. Igyekszünk rászolgálni a bizalomra, s minél eredményesebben futballozni.”

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Magyar Kupa |