Kosárlabda

Csúcs ez a csapat! Megnyerte az Euroligát a Sopron Basket

Fotó: Sopron Basket/Tóth Zsombor
Pécskai István
2022.04.18. 13:23

Szenzációs sikert ért el a Sopron Basket, amely vasárnap története során először megnyerte a női Euroligát, és első magyar kosárlabdacsapatként diadalmaskodott a kontinens legrangosabb kupasorozatában. Az együttes az Isztambulban rendezett négyes döntő fináléjában a török Fenerbahcét múlta felül 60–55-re. A történelmi sikerről Fegyverneky Zsófia, a csapat klasszis játékosa és Török Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója mesélt a Győr+ Médiának.

,,Nehezen találom a szavakat, hihetetlen, hogy nyertünk. A női kosárlabdában klubszinten ez a csúcs. Ez volt a tizennyolcadik Euroliga-szezonom, és most először sikerült diadalmaskodnom. Mindez megmutatja, mennyire nehéz győzni ebben a sorozatban. Úgy érzem, óriási eredmény, hogy mindezt a Sopron, a nemzetközi mezőnyt figyelve, egy kis csapat érte el. Két tökéletes meccsre volt szükségünk a négyes döntőben. Minden összejött, mi voltunk az a gárda, amely maximális koncentrációval, tökéletes mentális, illetve fizikális állapotban lépett pályára. Az volt a diadal kulcsa, hogy fejben nagyon erősek voltunk. Ki tudtuk használni, hogy ezúttal nem rajtunk volt a nyomás. Előzetesen szinte senki sem sorolt bennünket a végső győzelemre esélyes csapatok közé” – árulta el Fegyverneky a Győr+ Médiának.

A 37 esztendős kosaras hozzátette, hátborzongató volt átélni, ahogy az együttes hazaérkezésekor a szurkolók a játékosokat éltették.

„Fantasztikus érzés volt, ahogy fogadtak bennünket idehaza. Mindenki eljött, aki szeret bennünket. Ami az ünneplést illeti, Isztambulban elkezdtük, és még egy darabig folytatjuk… – mondta mosolyogva Fegyverneky, aki megnyugtatta a drukkereket, nem vonul vissza. – A következő idényre is szerződésem van a Sopronnal. Remekül érzem magam, szeretek kosárlabdázni, semmi sem szól amellett, hogy abbahagyjam. Ahogy eddig, úgy a jövőben is arra törekszem, hogy egészségesen éljek, vigyázzak a testemre, így minél tovább ki tudom tolni a pályafutásomat. Motivált vagyok.”

Török Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója évtizedek óta éjt nappallá téve dolgozik a soproni kosárlabdacsapatért. A játékosok és a stábtagok közül sokan neki ajánlották az Euroliga-győzelmet.

„Nagyon jólestek ezek a nyilatkozatok. Közösségi embernek tartom magam, büszke vagyok a csapatra, a stábtagokra, mindenkire, aki hozzátette a magáét ehhez a szenzációs sikerhez. A diadalunk üzenete, hogy a profi sportban a kitartás, a hosszú távon való gondolkodás és a kemény munka kifizetődő. Megmutattuk, hogy noha az anyagi erő határozza meg a sportot, szerényebb költségvetéssel is képes lehet egy csapat ilyen nagy siker elérésére – fogalmazott Török Zoltán. – Készen álltunk a győzelemre, a csapat több alkalommal is szerepelt a négyes döntőben az elmúlt évek során. Most végre sikerült megnyernünk a sorozatot. A játékosok és a stáb tagjai jól kezelték a feszültséget, mentálisan és fizikálisan is közel kerültünk a topcsapatokhoz, elsősorban ennek köszönhető a győzelmünk.”

Kapcsolódó témák: #kosárlabda |