Csizmadia Csabával a feljutásért küzdhet a Gyirmót

Pécskai István Fotó: Gyirmót FC
2023.06.05. 18:57

Ahogy futballistaként, úgy edzőként is mindig maximalizmusra törekszik Csizmadia Csaba. A Gyirmót FC Győr új vezetőedzőjének az a célja, hogy az együttes az irányításával karakteres, eredményes, tetszetős futballt játsszon, és élcsapat legyen a 2023–24-es NB II-es idényben. A tréner egyébként kilenc hónap után vállalt ismét munkát, legutóbb a Budafoki MTE gárdáját irányította. Gyirmóton ismerős közeg fogadta, hiszen korábban játékosként erősítette már a sárga-kékeket. 2012 és 2013 között összesen 42 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára a győri klub mezében, és öt gólt szerzett.

,,Tamási Zsolt szakmai igazgató hívott fel a bajnokság után, s keresett meg a lehetőséggel. Nagyon szimpatikus volt, amit felvázolt, így könnyen meg tudtunk állapodni a részletekkel kapcsolatban. Sokat jelent számomra, hogy ismerős közegbe kerültem, hiszen korábban játékosként szerepeltem Gyirmóton. Nemcsak a vezetőség tagjait ismerem, hanem például ugyanazok a masszőrök dolgoznak csapatnál, akik már tíz éve is a klubnál voltak. Őket is ismerősként köszönthettem. Bár sajnos nem sikerült kivívnunk a feljutást, amikor Gyirmóton futballoztam, csak pozitív élmények maradtak bennem abból az időszakból. Nagyon jó közösséget alkottunk, és minden feltétel adott volt ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk” – mesélte Csizmadia Csaba a Győr+ Médiának.

A gyirmótiak június 19-én kezdik majd meg a felkészülést az új idényre, előtte orvosi vizsgálatok várnak a játékosokra. A csapat nem utazik edzőtáborba, idehaza készül a bajnokságra. Az már eldőlt, hogy Herjeczki Kristóf, Nagy Patrik és Simon András távozik az együttestől. Adódik a kérdés, hogy őket kikkel pótolják majd.

,,Tárgyalunk játékosokkal, de konkrét neveket nem mondhatok. Gyirmóton elvárás, hogy a csapat az elmúlt időszakhoz hasonlóan szerepeljen, és élcsapat legyen a bajnokságban. Ennek szellemében igazolunk játékosokat. Olyan futballistákkal egyeztetünk, akik erősítést jelenthetnek számunkra. Amióta eljöttem Budafokról, rengeteg meccsen megfordultam, rendszeresen jártam NB I-es és NB II-es mérkőzésekre, alaposan képben vagyok a futballistákkal. Jegyzeteket készítettem róluk, így van egy széles adatbázisom, amely komoly segítséget jelent számomra, kit érdemes szerződtetnünk” – magyarázta Csizmadia Csaba.

A 38 esztendős szakember 34 évesen kezdett el edzősködni, de már most komoly tréneri tapasztalata van, hiszen az élvonalban is dolgozott Budafokon. Csizmadia Csaba egyébként amikor csak teheti, képzi magát, tanfolyamokra jár, jelenleg a pro licencet végzi, s remélhetőleg az ősszel már a kezében tarthatja a diplomáját.

,,Játékosként is mindig maximalista voltam, alapvető volt számomra, hogy csak sok és kemény munkával érhetem el a céljaimat. Ez a hozzáállás vezetőedzőként duplán igaz rám. Gyakorlatilag 24 órás munkáról beszélhetünk, hiszen ha nem is folyamatosan dolgozom, de mindig jár az agyam, hogyan és miként tudok előrelépni, és fejleszteni az együttesemet” – tette hozzá Csizmadia Csaba, aki elmondta, a 18 csapatosra szűkített bajnokságban még inkább kiélezett küzdelemre számít, a Gyirmót ugyanakkor csak saját magával foglalkozik, és igyekszik minél jobban szerepelni, hogy örömet szerezzen a szurkolóinak.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |