Csinger Márk az ETO új igazolása

Fotó: eto.hu
Győr+
2022.07.08. 20:15

Olaszországból érkezik az ETO FC legújabb nyári szerzeménye. Az U21-es válogatott Csinger Márk a másodosztályú SPAL játékosa volt, a következő szezont már a DAC 1904 kölcsönjátékosaként, zöld-fehérben kezdi meg az ETO-nál.

A 19 éves Csinger Márk Jászboldogházán ismerkedett meg a labdarúgással, ahonnan Zagyvarékasra került. Onnan a szolnoki utánpótlásba vezetett az útja, ahol négy évet töltött el, majd 2019-ben leigazolta az MTK. A jobblábas, jó felépítésű belső védő végig járta a szamárlétrát a korosztályos válogatottakban, ahol olyan teljesítményt nyújtott, hogy felkeltette az olasz Napoli és SPAL figyelmét.

Végül az utóbbi klub igazolta le, az Serie B-ben szereplő együttes U17-es csapatában játszott először, majd miután profi szerződést kapott Olaszországban, a legerősebb korosztályos bajnokságban, a Primavera 1-ben szereplő csapathoz került. Most nyáron jött el számára a váltás ideje, a DAC 1904 három évre szerződtette a fiatal játékost, aki egy évig Győrben kölcsönben fog szerepelni. Márk szeretne meghatározó játékossá válni az ETO-ban, és már izgatottan várja, hogy pályára lépjen zöld-fehér mezben.

Nagyszerű érzés, hogy az ETO-ban tudok játszani, hiszen egy nagy múltú együtteshez csatlakozhatok – kezdte Csinger Márk. – Várom már, hogy megtapasztaljam, milyen kihívásokat tartogat a felnőtt futball. Alapemberré szeretnék válni a csapatban, és jó játékkal segíteni az együttest, hogy minél jobb eredményt érjünk el a bajnokság végén. A keretből Szujó Attilát jól ismerem, vele a válogatottban csapattársak voltunk. Nem lesz ismeretlen számomra Tímár Krisztián mester sem, tisztában vagyok vele, hogy mit vár el, hiszen az U19-es válogatottnál dolgoztunk már együtt. Nagyon várom, hogy bekapcsolódhassak a munkába, és megkezdjem a felkészülést a társakkal.

Tímár Krisztián vezetőedző örül, hogy újra együtt dolgozhat Csingerrel.

Csinger Márkot nagyon jók ismerem, az U19-es válogatottban a csapat egyik meghatározó játékosa volt – mondta Tímár Krisztián. – Azóta már az U21-es válogatottban is bemutatkozott és ott is remek teljesítményt nyújtott. Nagyon örülök, hogy sikerült őt megszereznünk, szerintem a magyar futball egyik nagy tehetsége, bízom benne, hogy itt is bizonyítja a felnőtt futballban, hogy nagy potenciál van benne és hosszú távon lehet erőssége az ETO-nak.

Jan Van Daele ügyvezető a következő szavakkal üdvözölte a fiatal védőt:

Csinger Márk egy agresszív és fizikálisan erős védő, nagyon jó jellemmel – mondta Jan Van Daele. – Kapitány volt a SPAL ifjúsági csapataiban, és jó teljesítményt nyújtott az U19 Elite round selejtezőin. Márk most megkapja a lehetőséget, hogy professzionális szinten játsszon, és hisszük, hogy az ETO tökéletes hely lesz számára, hogy megtehesse első lépéseit a felnőtt futballban. Szorosan követni fogjuk és sok sikert kívánunk neki zöld-fehérben!

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |