Egy komplett csapatnak kellett karanténba vonulnia

Csehországban lefújták a futball bajnokságot

Illusztráció: Pixabay
MTI
2020.07.24. 17:15

A koronavírus-járvány miatt idő előtt ért véget Csehországban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, erről pénteken döntött a liga.

A szervezet közölte a konkrét okot is: miután pozitív eset történt az SFC Opavánál, az egész csapatnak 14 napos karanténba kell vonulnia, ami ellehetetlenítette, hogy tartsák a szezon ütemtervét, az augusztus 2-i befejezést. Az Opava a hatcsapatos alsóházi rájátszásban volt érdekelt, amelyből még két teljes forduló lett volna hátra.

A liga hangsúlyozta, korábban erre az esetre gondolva határoztak arról, hogyha az újrakezdést követően nem sikerül befejezniük a szezont, akkor azt rangsorolás nélkül zárják le, a nemzetközi kuparészvételt jelentő helyeket illetően a 30 fordulós alapszakasz végeredményét veszik alapul.

A bajnoki címet ettől függetlenül odaítélték az SK Slavia Prahának, amely az alapszakaszban is első lett, és egy hónappal ezelőtt már a felsőházi rájátszásban is biztosította címvédését.

A prágaiak mellett az FC Viktoria Plzen indulhat még a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Sparta Praha, az FK Jablonec és a FC Slovan Liberec pedig az Európa-ligában képviseli Csehországot.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #sport |