Családja büszke az Olaszországba szerződő győri focistára – exluzív interjú

Pécskai István Fotó: Torino FC
2024.01.31. 17:49

Hatalmas előrelépés Csorba Noel karrierjében: a 16 esztendős védő az ETO FC akadémiájáról az olasz élvonalbeli Torino FC klubjába szerződött, ahol az U17-es gárdában mutathatja meg a tudását.

A 16 éves, győri születésű focista az utánpótlás-válogatottban nyújtott kiemelkedő teljesítményével keltette fel az olasz játékosmegfigyelők figyelmét, akiknek a javaslatára szerződést is kapott a torinói klubtól.

A családja természetesen nagyon büszke a fiatal futballistára.

„Óriási lehetőséget kapott Noel azzal, hogy Olaszországba igazolt, ahol nagyon sokat fejlődhet. A munka kemény része csak most kezdődik számára. Az olasz futball nagyon komoly minőséget képvisel, legyen szó a taktikáról, a futballisták egyéni képzéséről vagy éppen a játék intenzitásáról” – árulta el lapunknak Csorba Gábor, a játékos édesapja.

Noel rendkívül jó felépítésű hátvéd, aki 16 éves kora ellenére rendkívül éretten futballozik.

Ballábas, ami ritkaságnak számít a védők között. Labdabiztos, technikás, jól fejel, a kulcspasszokban is erős, erénye továbbá, hogy jó arányban nyeri meg a párharcait. Természetesen még sokat kell fejlődnie, hogy kész játékos legyen. Motivált, s minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy valóra váltsa az álmait” – fogalmazott Csorba Gábor.

Az ifjú focista torinói kollégiumban, remek körülmények között lakik, s már el is kezdte tanulni az olasz nyelvet. Továbbra is a Fehér Miklós Gimnázium kötelékében marad, az intézmény magántanulójaként folytatja a felkészülést az érettségire. A focistára a korosztályos nemzeti csapatban is számítanak, az U17-s válogatott legutóbbi Eb-selejtezőjein rendre pályára lépett.

Csorba Noel néhány éven belül már a második győri focista, akit olasz élvonalbeli klub csábított el az ETO-ból. 2021-ben Kerkez Milosnak szerződtette az AC Milan. A felnőtt válogatott balhátvéd ma már az angol élvonalbeli Bournemouth gárdáját erősíti.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás | #Torino |