Csak így tovább!

Pécskai István Pixabay
2023.02.19. 11:30

Kollégánk, Pécskai István jegyzete.

Végre megtört a jég: az ETO és a Gyirmót is megszerezte az első győzelmét a labdarúgó NB II. tavaszi szezonjában. Előbbi a Siófokot verte idegenben 1–0-ra, utóbbi pedig a Budafokot múlta felül hazai pályán 2–1-re. A szurkolók által annyira áhított NB I.-es szereplésre ennek ellenére – reálisan nézve – aligha lehet esélye a győri csapatoknak, amelyek sajnos az idény eddig eltelt részében leginkább bukdácsoltak. A Gyirmótnak 11, az ETO-nak pedig 16 pont a hátránya a második helyezett, feljutásra álló MTK-val szemben.

A célkitűzés sokkal inkább az lehet, hogy a két győri együttes az elmúlt hónapokban mutatott formáján javítva a tabella első felében, bravúros hajrával a dobogó közelében zárja a bajnokságot. A gyenge tavaszi teljesítmény nem fér bele. Főként azért nem, mert az NB II. mezőnye szűkül a következő szezonban, s óriási harc várható a bennmaradásért. A két biztos kieső mellett három gárda is osztályozóra kényszerül: az ETO sajnos nincs messze a veszélyzónától, a 16., már osztályozós pozícióban található Szentlőrinctől mindössze öt pont választja el.

Bízzunk benne persze, hogy a zöld-fehérek és a sárga-kékek is megtartják a legutóbbi fordulóban mutatott javuló formájukat. Muszáj a győztes úton maradni: hajrá, ETO, hajrá, Gyirmót!

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #gyirmót | #labdarúgás |