Csak egy pontot szerzett Békéscsabán a Gyirmót

Győr+ Gyirmót FC Győr hivatalos oldala
2023.02.05. 17:26

Sokáig úgy tűnt, hogy az ETO FC Győr mellett a Gyirmót FC Győr is kikap az NB II. akutális fordulójában, ám a sárga-kékek végül a 82. percben 1-1-re mentette a Békéscsaba elleni meccset és egy pontot szereztek.

Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr 1-1
Békéscsaba, Békéscsabai Kórház utcai Stadion
Játékvezetők: Kovács Imre – Baghy Csaba, Rózsa Dávid – Radványi Ádám

Békéscsaba 1912 Előre: Póser – Kitl, Zvara, Váradi, Máris, Mikló,, Albert, Czékus, Bora, Horváth, Puskás Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák, Polgár, Hajdú – Kovács M., Kovács D. Madarász- Soltész, Erdei, Medgyes
Vezetőedző: Csertői Aurél

A Békéscsaba kezdte bátrabban a mérkőzést, a 4. percben a hazaiak máris tesztelték Hársfalvit.

A Gyirmót első veszélyes akciójára a 14. percig kellett várni, ekkor Medgyes került gólhelyzetbe a tizenhatosonbelül, de lapos lövése megpattant, így Póser hárítani tudott.

A 25. percben született az első gól: Váradi esett el a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Horváth értékesítette a megítélt tizenegyest: 1-0. Tíz perccel később Medgyes lőtt tizenhat méterről, de az egyik hazai védő szögletre mentett, így nem sikerült kiegyenlíteni a Gyirmótnak az első félidőben.

A fordulást követően a Gyirmót próbált veszélyeztetni, de az első helyzetnél Póser a helyén volt. Csertői Aurél cserékkel igyekezett frissíteni a csapatot, án a 72. percben majdnem a Békéscsaba növelte előnyét: kavarodás volt Hársfalvi kapuja előtt, a kipattanóra Hamed csapott le, majd lőtt kapura, de a felső kapufát találta el. Erre a helyzetre ismét cserével reagált a Gyirmót edzője, a cél egyértelműen az egyenlítés és az esetleges győzelem megszerzése volt a cél.

A 80. percben hatalmas lehetőséget szúrt el a Gyirmót: Nagy Patrik szabadrúgását Simon csúsztatta meg, de a labda a jobb kapufa melett hagyta el a játékteret.

Nagy Patrik beadását értékesítette Madarász

A nyomás végüls a 82. percben érett góllá, ekkor Nagy Patrik kapott remek labdát a tizenhatoson belül, majd beadására Madarász érkezett és a kapu közepébe lőtt. 1-1

Akár tényleg meglehetett volna a győzelem, ha a szerencse is a vendégek mellé áll: a 85 percben Madarász készített Szegi elé, aki kapásból lőtt kapura, de a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe, az eredmény pedig a lefújásig már nem változott.

A Gyirmót FC Győr jelenleg a tabella 7. helyén áll.



Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |