Csak döntetlent ért el a Gyirmót a sereghajtó ellen

Győr+ Fotó: Gyirmót FC Győr Facebook
2024.02.25. 16:27

Pontosztozkodás lett a vége a Credobus Mosonmagyaróvár és a Gyirmót FC Győr összecsapásának, amely 2-2-es eredménnyel ért véget.

Credobus Mosonmagyaróvár – Gyirmót FC Győr 2–2 (1–1)
Mosonmagyaróvár, 
MTE 1904 Sporttelep, 300 néző. Vezette: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel)

Credobus Mosonmagyaróvár: Auerbach – Simita, Deák I., Papp Sz., Horváth K. – Vukaszovics, Radics – Máris (Bekker, 82.), Csóka D. (Puhtyejev, 82.), Szabó B. (Tullner, 66.) – Illés D. (Szendeff, 61.) Vezetőedző: Nagy Ádám  
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Lányi, Hudák D., Csörgő, Helembai – Szőke G. (Erdei, 72.), Hajdú Á. (Kovács D., 34.) – Soltész D., Takács R. (Kicsun, 72.), Medgyes Z. – Adamcsek (Molnár J., 72.). Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Szabó B. (16., 11-esből), Horváth K. (70., 11-esből), ill. Medgyes Z. (30.), Soltész D. (89., 11-esből)

Kiállítva: Papp Sz. (63.)

Összefoglaló:

Augusztusban 2-2-es döntetlent játszott egymással a két csapat. A tabellán elfoglalt helyezések, valamint a két csapat 2024-es formája alapján kevesen gondolták volna, hogy február végén megismétlődik a korábbi eredmény.

Az első helyzet a 11. percben Medgyes Zoltán nevéhez fűződött (az augusztusi mérkőzésen ő két gólt is szerzett). A vezetést azonban a Mosonmagyaróvár szerezte meg 11-esből Szabó Bence révén. Alig 15 perccel később Medgyes Zoltánnak sikerült egyenlíteni Hajdú pazar passza után. 

A második félidőt óvatosan kezdte mindkét csapat, sokáig kellett várni az újabb helyzetekre. A 63. percben Papp Szilárd megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

A 69. percben aztán megint büntetőhöz jutott a Mosonmagyaróvár egy lerántás után. A 11-est ezúttal Horváth Kevin értékesítette, így ismét a sereghajtó hazaiak kerültek előnybe. Az ezt követő percekben Auerbach sokat tett hozzá, hogy ne tudjon ismét egyenlíteni a Gyirmót. De végül mégis összejött a vendégek gólja, mitán a 89. percben Jakab Árpád játékvezető újra 11-est ítélt, ezúttal a gyirmótiak javára. Soltész Dominik magabiztosan lőtte a kapuba a 11-est. Mindent egy lapra felvéte támadott a hosszabbítás perceiben a Gyirmót, aminek az lett a következménye, hogy majdnem kaptak még egy gólt.

Újabb találat azonban már nem esett, így – akárcsak ősszel – most is hiába szerezte meg kétszer is a vezetést a hazai csapat, végül 2-2-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

A végeredmény azt is jelenti, hogy a Gyirmót 2024-ben továbbra is veretlen maradt, a Mosonmagyaróvár viszont először szerzett pontot a naptári évben. – írja a nemzetisport.hu.

Nyitóképünk egy korábbi meccsen készült!

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás |