Címvédőként a továbbjutásért

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.09.29. 12:13

Női labdarúgó-válogatottunk két Nemzetek Ligája-mérkőzésen van túl, míg az utánpótlás nemzeti együttesek felkészülési találkozókon léptek pályára az elmúlt hetekben. Az ETO FC Győr keretének túlnyomó része szerephez jutott ezeken az összecsapásokon, a zöld-fehérek így nagyon foghíjas csapattal készülhettek a hét végi Magyar Kupa-megméretésre.

Albániában döntetlenre végzett (1-1), míg a világbajnoki részvevő Írországtól vereséget szenvedett (0-4) a magyar felnőtt válogatott, amelyben a győri együttesből Kovács L., Nagy F., Vida, Süle, Vachter és Savanya is szerepet kapott. Öreg a keret tagja volt, de ezúttal nem játszott. Ugyancsak az NL-ben volt érdekelt nemzeti együttesével a szerb Frajtovics és a szlovák Semanova. A Skóciában szereplő U19-es válogatottban, amely egy vereség után, a második mérkőzését 2-1-re megnyerte a hazaiak ellen, Kern és Petrovics is pályára lépett, sőt utóbbi gólt is szerzett.

A csapatban több játékos is betegségen esett át, így a Dörnyei Balázs vezette szakmai stáb abban bízik, hogy a csütörtöki edzésen már teljes kerettel dolgozhat majd. Ez annál is inkább fontos volna, mert szombaton 14 órakor Csepelen, már Magyar Kupa-mérkőzésen szerepel az ETO, ahol a tét a legjobb nyolc közé jutás. A jelenleg bajnoki listavezető együttes célja természetesen nem lehet más a kupa címvédőjeként mint magabiztos sikerrel bekerülni a következő fordulóba.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #válogatott |