Győr+
2024.03.29. 12:22

Chimaev kihagyja a jótékonysági gálát

A változásról a szervezők számoltak be, a magyarországi ukrán önkormányzat ugyanis kifogásolta a csecsen sportoló részvételét a jótékonysági gálán.

Az ügyben kiadott közleményt változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Sportbarátok! Szeretnénk veletek megosztani az ukrán országos önkormányzat közleményét, amelyben Khamzat Chimaev személyének a gálán való megjelenését kifogásolják.

„Köztudott, hogy Khamzat Chimaev nagyon jó és közeli barátja a Csecsen Köztársaság elnökének, Ramzan Kadirovnak. A csecsen hadsereg Oroszország oldalán harcol Ukrajnában és megszámlálhatatlan háborús bűncselekményt követnek el és videóra is veszik. A menedékesek közül többen is pont a csecsen katonák elöl menekültek el. Győr városában élő közösségünk tagjaiban nagy felháborodást és félelmet váltott ki ez a hír, és nem értik, hogyan lehet egy olyan ember a sztárvendég, aki nyíltan vállalja a barátságát egy terroristával és egyet ért az Ukrajna elleni háborúval.”

Azzal a kéréssel fordultak az önkormányzathoz, járjon közbe annak érdekében, hogy Khamzat Chimaev ne vehessen részt ezen a gálán sem sztárvendégként, sem más egyéb módon. Mivel ilyen szintű nemzetközi, profi küzdősport gála még nem került Magyarországon megrendezésre és nem szeretnénk, hogy ez a rangos esemény konfliktus helyszíne legyen, eleget téve az Ukrán Országos Önkormányzat kérésének megfelelően fogjuk megtartani jótékonysági rendezvényünket.

A versenyzők békével jönnek – a sport, a művészet nem lehet gyűlölet színtere. Jelenlétünkkel támogassuk együtt a kedvezményezett Győri Szekerek kerekesszékes kézilabdázókat és szurkoljunk együtt a magyar harcosoknak!” – zárul a közlemény.

Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #ketrecharc | #MMA |