Bundázással vádolják Eto’o-t

Pécskai István Fotó: Flickr
2024.02.01. 12:15

Komoly bajba került Samuel Eto'o, a Real Madrid, a Barcelona, az Internazionale és a Chelsea korábbi klasszis futballistája. A Kameruni Labdarúgó-szövetség elnökét többek között fenyegetőzéssel és mérkőzések manipulálásával vádolják azokban a dokumentumokban, amelyeket a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága vizsgál.

Eto’o a bundázás mellett hamis információk terjesztésében és erőszakra való felbujtásban is részt vehetett, és a hatalmával is visszaélhetett. Az afrikai szövetség is megerősítette, hogy vizsgálat folyik a vádak miatt.

A kameruni szövetség korábbi alelnöke, Njalla Quan Junior szerint Eto’o elintézte, hogy a barátja, Valentine Nkwain tulajdonában lévő Victoria United feljusson az élvonalba. A gárda a szezon utolsó 17 mérkőzéséből 11-et megnyert, azok után, hogy az első hétből négyet elveszített.

Njalla Quan Junior és Eto’o kapcsolata ezt követően megromlott, majd az excsatár állítólag fizetett azért, hogy a korábbi alelnök fenyegető üzenetet kapjon.

A kameruni focistának korábban is meggyűlt már a baja a törvényekkel: 2022-ben pénzbüntetést és 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek vallotta magát adócsalás vádjában. Emellett a kameruni szerepvállalása ellenére az 1XBET sportfogadási cég nagykövete lett, vagyis megsértette a FIFA etikai kódexét.

Kapcsolódó témák: #bunda | #labdarúgás | #manipuláció |