Bumba jó focista az ETO-ban

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.08.17. 14:37

Claudiu Bumba a nyáron szerződött az NB II-es ETO labdarúgócsapatába. Rövid idő alatt bizonyította, hatalmas erősítést jelentett az érkezése a feljutásra vágyó, nagy múltú, négyszeres élvonalbeli bajnok klubnak. Antonio Munoz vezetőedző csapatában egyértelműen alapembernek és vezérnek számít a háromszoros román válogatott középpályás.

Bumba az ETO mind a négy eddigi bajnokiján kezdő volt: a négy győztes meccsen három találatot jegyzett. Neki is köszönhetően az ETO látványos, támadó és nem mellékesen eredményes focit játszik az új idényben, amiben egyelőre hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Fotó: Vig Norbert

,,Azért lehetünk sikeresek, mert mindennap keményen dolgozunk az edzéseken. Az látom a csapattársaimon is, hogy száz százalékot nyújtanak minden meccsen, küzdenek, nem ismernek elveszett labdát a pályán. Rövid idő alatt nagyon jól összecsiszolódtunk, amiben a vezetőedzőnknek is hatalmas szerepe van. Nem az egyéni érdekek vezérelnek bennünket, hanem mindannyiunknak az a célja, hogy csapatként erősek legyünk. Kiváló a kapcsolat a játékosok között. Sok új érkező van a keretben, de edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk. Az a véleményem, hogy a futballnak mindenhol közös a nyelve. Hiába jöttünk különböző országokból, jól meg tudjuk érteni egymást a pályán– árulta el Claudiu Bumba.

A 29 esztendős középpályás szerint nem lehet kérdés: az ETO-nak ebben az idényben ki kell vívnia a feljutást az élvonalba.

,,Azért érkeztem Győrbe, hogy jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal segítsem a csapatot. A klub nagyon komoly erőfeszítéseket tett az átigazolási időszakban, s külföldi játékosokat szerződtetett. A sikerhez minőségre van szükség. Az átigazolási szezon jelzésértékű volt mindenki számára, hogy az ETO céljai egyértelműek, vissza kell jutnia az együttesnek az élvonalba. Nagyon jó a csapatszellemünk, és tudjuk, folyamatosan fejlődnünk kell, hogy sikeresek maradjunk” – tette hozzá Bumba.

Fotó: Marcali Gábor

A futballista korábban a Kisvárda és a Fehérvár csapatát erősítette hazánkban, és immáron 2019 óta Magyarországon él. Családja Győrbe is elkísérte a focistát, aki feleségével és gyermekeivel érkezett a városba.

,,Szeretem ezt az országot, jól érzem magam itt, ezért is maradtam, s igazoltam Győrbe. Nagyon szép város, sikerült már több részét is felfedeznem. Annak pedig nagyon örülök, hogy egyre több néző jár a mérkőzéseinkre. Azért dolgozunk, hogy még többen legyenek, szeretnénk örömet okozni az ETO szurkolóinak” – árulta el Bumba.

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #futball | #labdarúgás |