Bukarestben győzött az Audi ETO KC

MTI Fotó: Győri Audi ETO KC
2023.09.23. 18:03

A Győri Audi ETO KC győzött a CSM Bucuresti vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A legutóbb bronzérmes Győr a Brest idegenbeli és a Debrecen hazai legyőzésével rajtolt, a bukarestiek pedig vendéglátóként nyertek az Odense ellen, majd kikaptak a Bietigheim otthonában.

Az ETO szerezte a találkozó első két gólját, negyedóra után pedig 9-4-re vezetett Ulrik Kirkely együttese, a román rivális innen zárkózott fel egy találatra (10-11). A dán tréner időt kért, és bár egyenlített a házigazda (11-11), szünetre kétgólos győri fórral vonultak a felek.

A második játékrész elején 16-16-nál újra egyenlített a román együttes, ezt követően azonban újfent ellépett néhány találattal a magyar csapat, amely már nem engedte ismét visszazárkózni ellenfelét.

 Az európai szövetség honlapja alapján a legeredményesebb Kari Brattset lett hét góllal, csapattársa, Rju Un Hi ötször volt eredményes, akárcsak a hazaiakat erősítő Cristina Neagu.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Ahogyan előzetesen vártuk, kemény mérkőzést játszottunk a CSM Bucuresti ellen. Nagyot küzdöttünk, sokat dolgoztunk védekezésben, Sandra Toft pedig fontos momentumokban tudott védeni. Elégedett vagyok, ahogyan a találkozót elkezdtük, de leginkább az első 15 perc az, ami büszkeséggel tölt el. A végjátékban okosan játszottunk, ezért tudtuk megnyerni a meccset.”

Stine Oftedal, Győri Audi ETO KC: „Rengeteget készültünk erre a találkozóra, pontosan tudtuk, hogy nem elég jól játszani a Bukarest ellen, végig fontos volt, hogy koncentrációnkat fenn tudtuk tartani. Voltak olyan pillanataink, amikor egy kissé alábbhagyott a lendületünk, de fejben erősek voltunk, ezért hamar le tudtuk küzdeni ezeket a periódusokat. Örülök, hogy nyerni tudtunk.”

Adrien Vasile, vezetőedző, CSM Bucuresti: „A Győr remekül játszott a találkozón. Sok jó figurát tudtunk alkalmazni a mostani mérkőzésen, amelyeket ellenfelünk le tudott reagálni. A folytatásban azon szükséges dolgoznunk, hogy hibáinkat minél hamarabb kijavítsuk.”

Laura Glauser, CSM Bucuresti: „Nem emelnék ki egyéni teljesítményt semmiképpen, mert csapatként kell fellépnünk minden meccsen. Két mérkőzést veszítettünk el már az idei BL-kiírásban, ami megnehezíti a céljainkat. Mostantól még keményebben kell edzenünk, küzdeni fogunk, hogy a kívánt eredményeket elérjük.”

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC |