Bukarestben a Győri Audi ETO KC-t és a szurkolóikat is megtapsolták

Szerző és fotó: O. Jakócs Péter
2022.12.12. 19:42

Egy hete a Győri Audi ETO KC magas színvonalú mérkőzésen két góllal győzte le a Rapid Bucuresti csapatát Győrben, amely azért is maradt emlékezetes, mert rendkívül példamutató módon viselkedtek a szurkolótáborok. A vasárnap Bukarestben megrendezett rangadón ismét kitettek magukért a kézilabda-fanatikusok, s az is megismétlődött, hogy az aktuális házigazda nyert, csak most éppen három góllal.

Az ember ilyen: gyakran viselkedik másképp otthon mint vendégként, éppen ezért e sorok írója, – aki elsősorban “fényrabszolgaként” dolgozik – érdeklődéssel várta, miként fogadja a több mint ötezer román szurkoló a  győri csapatot és szurkolóikat.

 A kérdésre hamar megérkezett a válasz: már az Aréna előtt készültek a közös szelfik, megtörténtek az első zászló- és sál-cserék a szurkolók között. A szerencsésebb győrieket még miccsel és üdítővel is megvendégelték a rapidosok. 

Miután a magyar szurkolók elfoglalták helyüket a vendégszektorban, dobjaikat bemelegítve megmutatták, hogy bizony hangjuk is van. A várhatóan érkező füttykoncert és negatív tartalmú rigmusok helyett udvarias tapsot kaptak, csakúgy, mint nem sokkal korábban a melegítő kedvenceik. Napjainkban, amikor puskaporos hangulatban nemzetek feszülnek egymásnak, ezt a tapsot kifejezetten szívmelengető volt hallani! 

A Rapid fanatikusok ismét fantasztikus hangulatot produkáltak, a meccs végén sokáig ünnepeltek kedvenceikkel. Ezt a győrieknek is volt idejük szemlélni, hiszen a  szokások szerint a biztonságiak csak akkor engedték őket ki a szektorból, mikor már a hazai közönség jelentős része távozott.

Ekkor is akadtak kedves momentumok, mert több román szurkoló kéredzkedett be az előlük elzárt területre, – s mivel barátkozó mosollyal érkeztek, engedélyt kaptak az ideiglenes kordonbontásra.  

Természetesen a győri szurkolók sem tétlenkedtek a várakozás során, összetakarították maguk után a vendékszektort, mint ahogy az Audi ETO KC játékosai is vendégöltözőt!  

Egy biztos, győri oldalról sokan kezdtek el azért szorítani, hogy a Győri Audi ETO KC és a Rapid Bucuresti játssza egymással a jövő júniusban a Final Four döntőjét!

Galéria: O. Jakócs Péter