Bukarestbe szerződött a győri nevelésű játékos

Győr+
2023.01.28. 17:16

Romániai lapértesülések szerint Rosta Miklós, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának válogatott beállója a nyáron a Dinamo Bucuresti-hez igazol - írja az nso.hu.

Ionut Popa, a Dinamo elnöke úgy nyilatkozott a ProSportnak Rosta Miklós ügyében, hogy „nem jelenthetjük be hivatalosan, mert a világbajnokságon szerepel, de már aláírta a szerződését. Örülök, hogy ilyen jó játékosok is szeretnének Xavi Pascuallal dolgozni.”

A Dinamo nemrég Vladimir Cupara, a Veszprém kapusának aláírását is megszerezte jövő nyártól a román média szerint. A csapat mielőbb szeretne bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe – ezt a célt szolgálhatják az új igazolások.

A 23 éves, 203 cm-es Rosta négy év után válthat újra klubot, 2019-ben Tatabányáról szerződött Szegedre. A jelenlegi vb-n a magyar csapat egyik legjobbja, a 37 gólos Bodó Richárd mögött 31 találatával Bóka Bendegúzzal holtversenyben a mieink második legjobb gólszerzője – írja az nso.hu. Rosta győri születésű, és a SZESE csapatában nevelkedett, a hazai élvonalbeli pályafutását Tatabányán kezdte.

Kapcsolódó témák: #kézilabda |