Bukarestbe igazolhat Eduarda Amorim

Fotó: Facebook
Győr+
2022.03.24. 14:55

A Győri Audi ETO korábbi játékosa, Eduarda Amorim sajtóértesülések szerint elhagyja a Bajnokok Ligájából az orosz-ukrán háború miatt kizárt Rosztov-Don női kézilabdacsapatát. Az ETO-legenda hiába szeretett volna a norvég Vipershez szerződni, ez a terv meghiúsult. Van esély rá, hogy a szintén a BL-negyeddöntőben érdekelt román CSM Bucurestinél folytassa karrierjét.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) engedélyt adott az orosz, fehérorosz és ukrán csapatokban játszó légiósoknak, hogy a szezon végéig klubot váltsanak. A befogadó együttesek ugyanakkor maximum két ilyen kézilabdázót igazolhatnak. Norvégiában úgy döntöttek, az első két osztályban nem engedélyezik így a kluboknak az erősítést. Amorimot a Vipers vitte volna, a kézilabdázónak azonban más országbeli csapatot kell keresnie. Így került képbe a bukaresti CSM, amely jó eséllyel szerződteti a klasszis átlövőt.

A 35 éves Amorim 2009 és 2021 között játszott Győrben, az Audi ETO-ban. A brazil válogatottal világbajnok csillag öt BL-t, tíz bajnoki címet és tizenegy Magyar Kupát nyert az ETO-val.

Kapcsolódó témák: #kézilabda |