Budaörsön gálázott a Győri Audi ETO KC

Pécskai István Fotó: gyorietokc.hu
2023.10.25. 19:52

A Győri Audi ETO KC 20-9-es félidőt követően 37-18-ra kiütötte a Moyra-Budaörs együttesét a női kézilabda NB I legutóbbi fordulójában.

A Győri Audi ETO KC keretében ezúttal Estelle Nze Minko és Ana Gros kapott pihenőt, valamint a klubvezetés és a brazil kézilabda-szövetség megegyezése alapján hazája válogatottjával a Pánamerikai Játékokon szereplő Bruna de Paula.

A kezdőcsapatot ezúttal Duijndam, Ryu, Győri-Lukács, Haugsted, Brattset Dale, Oftedal, Szöllősi-Schatzl hetesben határozta meg Ulrik Kirkely vezetőedző. Az első ETO-gólt Brattset Dale szerezte a második percben (1-1). A Budaörs kezdeti lendülete egészen a 9. perc közepéig tartott, Duijndam védését Győri-Lukács egyenlítő gólja követte, majd Oftedal vezérletével átvette a vezetést az ETO (4-5). A két csapat közti különbség onnantól folyamatosan nőtt, a 13. perc végére már ötgólos győri előny alakult ki (4-9). A feszes védekezés és Duijndam bravúrjai a 23. percre már 14-7-es zöld-fehér előnyt hozott a pályára lépő Farkas Júlia találatával. Ezt követően Kristiansen pillanatai jöttek, aki rögtön két egymást követő gólt szerzett (9-17). A játékrész végére pedig kialakult az addigi legnagyobb differencia, 9-20 állt az eredményjelzőn.

A második félidő eleje mindkét fél részéről gyors gólokat hozott, de Duijndam hárításainak, valamint Kristiansen újabb duplájának köszönhetően a 36. percben 25-12-re vezetett az ETO. Negyedórával a lefújás előtt Brattset Dale megdobta a 30. győri gólt, amely már 16 egységes fórt jelentett (14-30). A remek védekezés és támadójáték meghozta gyümölcsét, és bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt a két csapat közti különbség tovább nőtt. Ryu 6. találatát dobta akkor (15-32). A találkozó legvégén Szöllősi-Schatzl állított be a végeredményt. Moyra-Budaörs Handball-Győri Audi ETO KC: 18-37.

Veronica Kristiansen hét, Schatzl Nadine és Rü Unhi hat-hat gólt szerzett, Rinka Duijndam 22 lövést védett.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Korábbról tudtuk, hogy mennyire jól tud játszani a Budaörs. Az első 10-12 perccel kevésbé vagyok elégedett, de a kontrollt tudtuk a mérkőzés végéig tartani.”

Veronica Kristiansen, Győri Audi ETO KC: „Egyetértek Ulrikkal, az elején kicsit döcögött a játékunk, utána jó koncentrációval tudtunk játszani. Örülök, hogy 2 ponttal térhetünk haza.”

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda | #NB I |