Búcsúzott az ETO a Magyar Kupától

Pécskai István Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2023.10.31. 21:32

A tavaszi nyolcaddöntő után ismét Győrben, ezúttal a negyedik fordulóban csapott össze az ETO FC és a DVSC a Mol Magyar Kupában. A két focicsapat legutóbbi találkozását hosszabbítást követően nyerték 2-1-re a debreceniek. Sajnos ezúttal is vendégsiker született, 1-0-ra nyert a Loki, így bejutott a legjobb 16 közé.

Az ETO nagy lendülettel kezdte a mérkőzést. A találkozó első nagy lehetősége is a zöld-fehérek előtt adódott: a 8. percben Bumba 28 méterről kapura küldött, hatalmas lövése után a felső léc mentette meg a Debrecent a góltól.

A 18. percben Skvarka szögletből próbálta meg bevenni Milosevics hálóját, de a debreceniek kapusa védte a szlovák középpályás cseles lövését.

A 25. percben a debreceniek jártak közel a gólhoz: Oliveirával játszott össze Dzsudzsák, akik ballal a bal alsót vette célba 19 méterről, de a lövéset védte Pap, a győriek kapusa.

Mindkét fél igyekezett a támadásokra helyezni a hangsúlyt, élvezetes meccset láthattak az ETO Parkba kilátogató szurkolók. Nagyjából 3000 néző volt a győri stadionban. A hazai drukkerek végig lelkesen buzdították kedvenc együttesüket.

A szünetben nemcsak az ETO cserélt kettőt, a játékvezető személyében is változás történt: Erdős József sérülés miatt ugyanis nem tudta folytatni a bíráskodást, helyette Pintér Csaba érkezett a pályára.

A második félidőt az ETO kezdte jobban, Csontos éles szögből leadott lövését Milosevics bravúrral védte.

A játékrész közepén betalált a Debrecen, de Majdevac gólja lesről született, a videóbíró segítségével visszavonták a találatot.

Sajnos a 85. percben aztán már szabályos gólnak örülhetett a Debrecen: Bárány közvetlen közelről juttatta a labdát a győri hálóba.

Az ETO a meccs nagy részében egyenrangú ellenfele volt az élvonalbeli Lokinak, sőt bizonyos periódusokban jobban is játszott nála. Betalálni ellenfele kapujába viszont nem tudott, s mivel a legnagyobb védelmi megingását kihasználta a Debrecen, így búcsúzott a kupaküzdelmektől.

A legfontosabb cél ugyanakkor továbbra is elérhető: az NB II-ben listavezető zöld-fehéreknek ki kell vívniuk a feljutást az élvonalba.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #Magyar Kupa |