Búcsúzik az ETO-tól a legenda

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.05.18. 17:17

Hivatalossá vált, hogy Priskin Tamás, a klub ikonikus alakja utoljára a vasárnapi, szezonzáró bajnoki mérkőzésen ölti magára a zöld-fehér mezt.

A felvidéki származású játékos 2005-ben, tizenöt évesen került az ETO-hoz. Bajnoki mérkőzésen először 2003. áprilisában lépett pályára a Ferencváros ellen, mindössze tizenhat évesen. Három évvel később már a Premiere League-be frissen feljutó Watford szerződtette. Később játszott több angol klubban, de megfordult az orosz, osztrák, izraeli és szlovák bajnokságban is. Az ETO-ba 2020. januárjában tért vissza.

A magyar válogatottban Priskin 2005. augusztusában mutatkozott be Argentína ellen. Legsikeresebb válogatott sorozata 2006. végére, 2007. elejére tehető, amikor sorozatban öt mérkőzésen is gólt szerzett. Sohasem feledjük 2015. november 15-ét, amikor Norvégia elleni fantasztikus bombájának is köszönhetően, 44 év után újra Európa-bajnokságon szerepelhetett a nemzeti csapat, ahol Priskin Tamás is pályára lépett.

A klub az egykori bajnokaink köszöntése mellett a vasárnap (május 21.) 19:45-kor kezdődő Csákvár elleni mérkőzésen ünnepélyes keretek között köszön el a legendás játékostól.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |