WKW ETO FC Győr

Búcsú a hazai pályától

HAK
2019.12.08. 12:10

A naptári év utolsó hazai mérkőzését játssza vasárnap 13 órakor a WKW ETO FC Győr csapata, akik az Ajkát fogadják. Két győztes bajnoki meccs után a cél most is a győzelem.

Két győztes bajnoki siker után (MTK 1-0; Haladás 2-1), az ETO szeretné begyűjteni az Ajka ellen is a győzelemért járó három pontot, ehhez azonban ismét jó teljesítményt kell nyújtaniuk a játékosoknak a Merkantil Bank Liga 20. fordulójában. A szerdai kupameccsen nagyot küzdöttek a zöld-fehérek az NBI-es Mezőkövesd Zsóry FC ellen, nagyon kevésen múlt az ETO továbbjutása a kupában.

Egy napos pihenő után újult erővel kezdtek a focisták a vasárnapi mérkőzésre való felkészüléséhez, mindenki azon dolgozott a klubnál, hogy a hátralévő két mérkőzést is sikerüljön megnyerni,

December 8-án 13 órakor az Ajka következik, s az ETO-sok az idei naptári évben győzelemmel szeretnék búcsúzni a hazai pályától.

A Merkantil Bank Liga egyik újonca az Ajka FC túl van már a kezdeti nehézségeken, az őszi szezon derekára elkezdték gyűjteni a pontokat, majd az utóbbi hat meccsükön eredménytelenek maradtak, csak a Dorog ellen tudtak egy 0-0-s döntetlennel pontot szerezni. A Szolnok, (3-0), a Csákvár (0-2), a Budaörs 2-3, a Soroksár (1-0), és a Békéscsaba (1-4) csapatai le tudták győzni az Ajkát. Jelenleg a bajnoki tabella 17. helyét foglalják el (legjobb helyezésük a hetedik volt) 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 9 vereséggel, összesen 19 pontot szereztek.

A csabaiak ellen több meghatározó ajkai játékos megsérült, így kérdéses milyen formában érkeznek meg az ETO Parkban.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, annak ellenére, hogy tudjuk, több játékos kiesett az ellenfél csapatából. Ezek a mérkőzések a legveszélyesebbek, de nekünk úgy kell pályára lépni, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát a vasárnapi mérkőzésen.” – mondta el az ETO hivatalos honlapján Kondás Elemér a győriek vezetőedzője, aki kinevezése óta az első bajnoki mérkőzésen vezeti majd a csapatot.

Az Ajka után egy meccs még vár a fiúkra, mégpedig a városi rangadó, december 16-án, 18 órakor. Ekkora a Gyirmót otthonában lépnek pályára s természetesen a városi riválist is szeretnék legyőzni. Ezt az összecsapást egyébként az M4Sport élőben közvetíteni fogja.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |