Uni Győr MÉLY-ÚT

Bronzcsata: egy meccs után nálunk az előny

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.04.10. 18:41

A magyar bajnokság harmadik helyéért zajló párharcban hazai pályán fogadta a Győr a DVTK-t.

A két csapat a szezonban eddig háromszor találkozott egymással. A bajnoki alapszakaszban mindkétszer az Uni Győr MÉLY-ÚT győzött (Győrben 73–70-re, Miskolcon 77–57-re), a Magyar Kupa negyeddöntőjében viszont a diósgyőriek visszavágtak (71–74).

A bronzcsata mai első felvonását a mieink kezdték jobban. Iványi Dalma tanítványai az első félidőre végére tizenöt pontos előnyt tudtak kialakítani (50-35). A kérdés az volt, vajon változik a játék képe a folytatásban?

Annyiban mindenképpen változott, hogy még nagyobb sebességre kapcsolt a Győr, és a következő tíz perc végére 74-50 módosította a találkozó állását.

A záró felvonásban néhány pontot tudott faragni a DVTK, 18 pontos különbség alakult ki a végére. A végeredmény:

Uni Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent DVTK 95-77

Iványi Dalma: – Örülök a győzelemnek és a mutatott játéknak is. A lányok megcsinálták, amit megbeszéltünk. Azt is megértették, hogy nem mindegy, hogy egy ilyen szezon érem kerül-e a nyakukba vagy sem. Bízom benne, hogy ezt a lendületet átvisszük szerdára, és ugyanilyen koncentráltság mellett ismét győzni tudunk, hogy szépen zárjuk le az évet.

Földi Attila: – Nem foglalkozom azzal, hogy tartalékosak voltunk, az sokkal jobban zavar, hogy csak szavakban küzdöttünk, amint kimentünk a pályára, ez elszállt. El kell erről beszélgetni a lányokkal, mert ha még akarunk valamit ettől a párharctól, akkor más hozzáállás kell.

Dubei Debóra: – Nagyon fontos számomra, hogy jól kezdjem a mérkőzést. Örülök, hogy az első dobások jól sikerültek, ez lökést adott a folytatásra. Szerencsére a csapatnak is jól ment, betartottuk a megbeszélteket, és ezzel sikerült nyernünk. Nincs azonban vége, még egyet kell nyerni, mert mindenképpen éremmel szeretnénk befejezni a bajnokságot.

Chanel Mokango: Kevesebben voltunk, de nem ezen múlt elsősorban a vége. Kesergésre azonban nincs idő, azon leszünk, hogy a következő meccsen javítsunk, és akármennyien is leszünk, megoldjuk a feladatunkat.

A második összecsapást április 14-én 18.30-tól Miskolcon játsszák, míg az esetleges harmadik meccs április 17-én, szintén 17 órakor Győrben lesz.

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |