Brazil sztárfocistát igazolt az ETO

Pécskai István Fotó: eto.hu
2024.01.31. 13:31

A korábbi brazil utánpótlás-válogatott, francia élvonalbeli bajnok Gabriel Boschilia az NB II-ben szereplő ETO FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A 27 esztendős brazil támadóközéppályás hazájában ismerkedett meg a labdarúgással, a Guarani gárdájában indult karrierje. Innen a brazil sztárcsapat, a São Paulo igazolta le 2012-ben, ahol 29 mérkőzésen jutott szóhoz, melyeken három gólt szerzett. Ezután vágott bele a légióséletbe, a francia élvonalban szereplő AS Monaco közel tízmillió euróért szerezte meg a játékjogát. A Ligue 1-ben és a Bajnokok Ligájában olyan játékosokkal szerepelt egy csapatban, mint Kylian Mbappe, Radamel Falcao, Fabinho, vagy Bernardo Silva. A 2016/17-es szezon végén bajnoki címet is ünnepelhetett a Monacoval, abban a szezonban Boschilia 11 mérkőzésen hatszor volt eredményes, emellett kiosztott két gólpasszt is.

Ezután előbb a belga élvonalba, a Standard Liége gárdájához került kölcsönbe, amellyel kupagyőztes lett, majd visszatért Franciaországba, a Nantes csapatához. A zöld-sárga alakulatban 35 összecsapáson lépett pályára, öt gólt szerzett, és négy asszisztot jegyzett. Innen visszatért Monacoba, majd 2020 januárjában hazatért Brazíliába, és az Internacional játékosa lett. Legutóbbi állomáshelye a szintén brazil élvonalbeli Coritiba FC volt, most pedig szabadon igazolhatóként érkezett Győrbe.

Boschilia a szezon végéig szóló megállapodást írt alá az ETO-val – hosszabbítási opcióval. Örül, hogy visszatérhetett Európába.

,,Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, izgatottan várom már, hogy pályára léphessek, és segítségére legyek a csapatnak az előttünk álló időszakban – nyilatkozta Boschilia az eto.hu-nak.

Köteles László sportigazgató szerint óriási fegyvertény, hogy egy ilyen magasan jegyzett játékost sikerült megszerezni. A vezetőség rengeteget vár a brazil labdarúgótól.

,,Sok munka van Gabriel szerződtetésében. Egy nagyon komoly múlttal rendelkező játékos érkezett hozzánk, aki kiváló korban van, egyértelműen azt várjuk tőle, és biztosak vagyunk benne, hogy meghatározó játékosa lesz a csapatnak. Nagyon komoly erősítés” – jegyezte meg Köteles László.

Boschilia a klub Facebook-oldalán közzétettel Reels-videóban üzent a szurkolóknak:

https://www.facebook.com/reel/948207173341760

Kapcsolódó témák: #ETO | #igazolás | #labdarúgás |