Brazil középpályás érkezett az ETO-hoz

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.07.28. 16:41

Riquelme Rodrigues Mendes személyében 20 esztendős brazil középpályást igazolt az ETO FC Győr a bajnoki rajt előtt. A technikás játékos egy évre érkezik kölcsönbe a DAC csapatától.

Riquelme Rodrigues Mendes Sao Pauloban született 2002-ben. A labdarúgással a világhírű Corinthians csapatában ismerkedett meg, ahol az U20-as korosztályig szerepelt. Onnan aztán Európába vezetett az útja, a dunaszerdahelyi DAC igazolta le, ahol 2023. áprilisában mutatkozott be a Fortuna Ligában egy Železiarne Podbrezová elleni mérkőzésen. A sárga-kék gárdától aztán Somorjára került kölcsönbe, a szlovák másodosztályban hét mérkőzésen lépett pályára, melyeken védekező középpályás létére háromszor is eredményes volt. A technikás középpályás nagyon boldog, hogy csatlakozhatott a csapathoz, és már nagyon várja, hogy tétmérkőzésen bizonyíthasson.

„Komoly célokkal érkeztem a csapathoz, szeretném a legjobb tudásommal segíteni a klubot a jövőben”– kezdte Riquelme Rodrigues Mendes, majd így folytatta: „Elsődleges célom, hogy beverekedjem magam a kezdőbe, és ezt jó teljesítménnyel megháláljam. A csapattársak nagyon jól fogadtak, az öltözőben remek a hangulat, minden feltétel adva van, hogy jól szerepeljünk. Nagyon várom már a bajnokság kezdetét! Hajrá ETO!

Köteles László sportigazgató örül, hogy Riquelme érkezésével több variációs lehetősége lesz a szakmai stábnak.

Riquelme egy nagyon harcos, agresszív, és emellett nagyon technikás játékos. Más típusú futballista, mint a többi posztján játszó, így több variációs lehetősége is lesz a vezetőedzőnek a csapat összeállításakor. Hiába még csak 20 esztendős, látszik rajta, hogy a felnőtt futballból érkezett hozzánk, nagy erőssége lesz a gárdának” – mondta Köteles László.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NBII |