Bravúros Fradi-győzelem az El-ben

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.09.08. 22:55

Sorozatban a negyedik idényben szerepel valamelyik nemzetközi kupasorozat főtábláján a Ferencváros futballcsapata, amely hazai pályán, a török Trabzonspor ellen aratott bravúros, 3-2-es győzelmet az Európa-liga idei csoportkörének első fordulójában!

Csaknem telt ház, 18 ezer néző és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a Groupama Arénában. A zöld-fehér szurkolók a találkozó elejétől egészen a lefújásig teli torokból biztatták kedvenceiket, szenzációs atmoszférát teremtettek, ami óriási erőt adhatott a hazai játékosoknak.

Fotó: O. Jakócs Péter

Érdekesség, hogy két bajnok együttes csapott össze egymással Budapesten: a Trabzonspor 38 év után lett aranyérmes hazája pontvadászatában, míg a Fradi zsinórban a negyedik alkalommal nyerte meg az NB I-et. Az esélyek előzetesen nem a magyar együttes mellett szóltak, hiszen a törökök játékoskerete 161,8 millió eurót ér, több mint négyszer annyit, mint amennyire az FTC focistáit taksálják. A Trabzonsporban kezdőként kapott lehetőséget például Marc Bartra, aki korábban a Barcelonát erősítette, valamint a Valencia egykori csatára, Maxi Gómez és az exújpesti Enisz Bardi is.

Fotó: O. Jakócs Péter

A Ferencváros ugyanakkor rögtön a mérkőzés elején jelezte, egyértelműen a győzelem célja. A zöld-fehér alakulat már a 6. percben megszerezte a vezetést a norvég Tokmac Nguen révén. Tíz perccel később azonban emberhátrányba került a magyar csapat: Eldar Civic kapott piros lapot, miután megtaposta ellenfelét. Hiába a kiállítás, a Fradi 10 emberrel is veszélyesen focizott: ennek eredményeként pedig a 29. percben Adama Traoré révén megduplázta előnyét a Ferencváros. Nem sokkal később Maxi Gómez góljával szépített a Trabzonspor. A 44. percben Tokmac másodszor is betalált, ismét kétgólos előnybe került a Fradi! A norvég támadó tizenegyesből szerzett gólt.

A második félidőben sokáig 3-1 volt az eredmény, aztán a 72. percben egy gólra zárkózott fel a török együttes, Bozok volt eredményes. A találkozó végén még egyszer a Fradi kapujába talált a Trabzonspor, a videóbíró azonban érvénytelenítette a találatot, maradt a 3-2-es végeredmény. A 16. perctől emberhátrányban játszó Fradi szenzációs sikerrel kezdte meg szereplését az El főtábláján!

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Európa-liga | #FTC | #labdarúgás |