Bajnokok Ligája

Bravúros ferencvárosi továbbjutás a Celtic otthonában!

Fotó: Fradi.hu
mti
2020.08.26. 22:47

A Ferencváros óriási bravúrt végrehajtva 2-1-re nyert szerdán a skót Celtic Glasgow otthonában, ezzel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába.

Az egymérkőzéses párharcban a magyar bajnok a 7. percben Sigér Dávid bombagóljával szerzett vezetést, a skótok az 53. percben Ryan Christie megpattanó lövésével egyenlítettek.

A találkozót az első fordulóban a svéd Djurgarden ellen duplázó Tokmac Nguen döntötte el, aki a 75. percben egy előre vágott labdával lódult meg és gurított a hálóba.

Neil Lennon, a Celtic vezetőedzője azt mondta, természetesen rendkívül csalódott, hiszen végig uralták a mérkőzést, két “hülye” gólt kaptak, és egyéni hibák vezettek a vereséghez. Hozzátette, ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, csapata az eddigi legerősebb ellenfelével találkozott az európai kupaporondon, még a CSZKA Moszkvánál is nehezebb feladata volt az együttesnek. Hozzátette, számított rá, hogy ilyen lesz a Fradi játéka, ugyanakkor a gyors vezető gól sokat segített. Megjegyezte, próbáltak a gyors kontrákra építeni, a villámgyors Tokmac Nguen pedig kihasználta erősségét.

A Ferencváros így a BL-selejtező harmadik fordulójában is érdekelt lesz – a főtáblára jutáshoz négy kört kell menni -, a sorsolást hétfőn tartják.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #labdarúgás | #sport |