Bravó, lányok: kupadöntőben az ETO női csapata!

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.03.20. 19:11

A Simple Női Kupa elődöntőjében a Haladás Viktória vendégeként lépett pályára a Győr.

A Magyar Kupa elődöntőjében mindkét csapat több játékosát is nélkülözte különböző okok miatt. A győri együttesben ezúttal sem lépett pályára Vida, Frajtovic és Horváthová, míg Süle, Borok és White másfél hetes kihagyás után tért vissza, szinte edzés nélkül.

Remekül kezdtek hölgyeink, de sajnos az első tíz percben három nagy helyzetet is elhibáztak. Ezután is megmaradt mezőnyfölényünk, de a hazai együttes lassította a játékot, és ez láthatóan nem feküdt nekünk. A félidő utolsó percében Vachter remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, aztán jobbról a jobb alsó sarokba helyezett 0-1.

Fordulás után is megmaradt nagy labdabirtoklási fölénye az ETO-nak, de az utolsó passzokba hiba csúszott, így nem tudtuk növelni előnyünket. A hosszabbítás újra Vachter-gólt hozott, White remekül tálalt a góllövőlista éllovasa elé, aki szép cselek után remek gólt szerzett 0-2.

Haladás Viktória – ETO FC Győr 0-2 (0-1)
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum. V.: Iványi (Jakab, Aczél).

Haladás: Dobó-Nagy – Szil, Urbán, Feketevíziová (Csejtei), Varró (Gravencz), Kovács V., Pintér (Szabó F.), Nagy D. (Németh M.), Csáki, Balogh H., Sweatman (Kránicz). Vezetőedző: Markó Edina.

ETO FC Győr: Borok – Öreg, Kovács L., Nagy F., Savanya, Süle, Zágonyi (Petrovics), Ladhani (Sali), McCarthy, White, Vachter. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Vachter (45+1’, 90+1’).

Három napon belül másodszor is legyőzte az ETO a Haladást Szombathelyen, a férfi csapat sikere után a női együttes is sikeresen zárta a vasi összecsapást.

Az ETO női csapata egymás utáni három évben került be a Magyar Kupa fináléjába, ami fantasztikus teljesítmény. Az ellenfél a döntőben az MTK-Ferencváros elődöntő győztese lesz.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Magyar Kupa | #női labdarúgás |