Brattset és Solberg is kihagyja a bresti derbit

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Győr+
2022.04.25. 18:01

A Győri Audi ETO KC csapata két játékosára sem számíthat a BL-FINAL4-ba jutásért vívott negyeddöntő első idegenbeli mérkőzésén. Kari Brattset Dale hosszabb, Silje Solberg rövidebb ideig nem állhat Ambros Martín rendelkezésére.

A csapat két játékosa is biztosan kihagyja a Brest elleni franciaországi BL-összecsapást. A beállós Kari Brattset Dale játékára hosszabb távon nem számíthat a klub, miután tájékoztatta a klub vezetőségét, hogy gyermeket vár.

Elsőként szívből gratulálok, jó egészséget és kitartást kívánok Kari Brattset Dale-nak az elkövetkezendő időszakhoz. Egy nő számára az anyává válás és a várandóság hónapjai az egyik legcsodálatosabb időszak az életben. A női kézilabda világában nehezen kezelhető, ha egy játékos hosszú időre kiesik. A mérkőzések és edzések során sajnos mindig fennáll a sérülés kockázata, ez része az élsportnak, a gyermekvállalás azonban egy jól tervezhető folyamat része. Kari esetében korrekt egyeztetések zajlottak korábban, így az idei évad keretét az ő terveivel összhangban alakítottuk ki. Nyilván nem egyszerű a világ egyik legjobb beállósát a szezon legintenzívebb időszaka előtt nélkülözni, de hiszem, hogy Linn Blohm és Crina Pintea megfelelően megoldja az előttünk álló feladatokat. Karinak ezúton is boldog és nyugodt babavárást kívánunk, és várjuk vissza a csapatba.” – nyilatkozta Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC elnöke.

Hihetetlen boldog vagyok most, de természetesen furcsa érzés a szezon vége előtt nemsokkal kiválni a csapatból. Nagyon várom már a várandósság előttem álló időszakát, hihetetlen csodálatos érzés, hogy hamarosan bővülni fog családunk. Köszönöm a klubnak a segítőkész hozzáállást, amit felém mutattak, hálás vagyok érte, és nagyon várom már, hogy visszatérjek és játszhassak a csapatban. Bízom a lányokban és a csapat erejében, hogy az idei szezon hátralévő részében minden célunkat elérjük közösen. Itt leszek mellettük, és támogatom őket mindenben.” – mondta Kari Brattset Dale.

A Brest elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő első felvonásán biztosan nem léphet pályára a kapus Silje Solberg sem. A kiváló hálóőr a közelmúltban egy nem kézilabdázáshoz köthető, ám halaszthatatlan orvosi beavatkozáson esett át hazájában, Norvégiában. Silje jól van, azonban orvosai két hét teljes edzéstilalmat írtak elő számára, emiatt biztosan nem vesz részt a franciaországi mérkőzésen. Állapota kielégítő, a május 7-i, visszavágó mérkőzés előtt már edzésbe állhat, és játékával várhatóan segíteni tudja a csapatot.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #kézilabda |