Böőr Zoltán: a Loki az esélyes, de az ETO meglepetést okozhat

Pécskai István eto.hu
2023.02.08. 09:52

Bravúrra készül az NB II-ben bukdácsoló ETO FC labdarúgócsapata a Magyar Kupában. A sorozat négyszeres győztese az élvonalban szereplő Debreceni VSC gárdáját fogadja ma a sorozat nyolcaddöntőjében. Az ETO Parkban 19 órakor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

A Győr+ Médiának Böőr Zoltán személyében olyan focista latolgatta a találkozó esélyeit, aki mindkét együttesben futballozott játékospályafutása során. A 21-szeres magyar válogatott korábbi labdarúgó a Debrecenben nevelkedett, a klub felnőtt csapatát 1996 és 2005 között erősítette. Háromszor nyerte meg a Lokival az NB I-et, kétszer pedig a Magyar Kupát. Az ETO-ban 2007 és 2009 között 41 élvonalbeli bajnokin kapott szerepet, s kilencszer volt eredményes.

,,Jó szívvel emlékszem vissza a Győrben eltöltött időszakomban, szerettem az ETO-ban futballozni. A családom is nagyon jól érezte magát, pont akkoriban született meg az első kislányom, így érzelmileg is nagyon fontos időszak volt az akkoriban az életemben” – mesélte Böőr Zoltán, aki jelenleg sportszerek kereskedelmével foglalkozik.

Úgy véli, a Debrecen a mai mérkőzés esélyese, de nem csodálkozna, ha az ETO meglepetést okozna.

,,Az osztálykülönbség egyértelműen a Loki javára szól. Ugyanakkor az ETO hazai pályán fogadhatja a Debrecent. Ráadásul a győriek nem úgy szerepelnek a bajnokságban, ahogy azt a szurkolók szeretnék, így a drukkerek számára vigaszt nyújthatna az esetleges kupabravúr. Emlékezhetünk rá, hogy az előző idényben a Puskás Akadémiát és a Fehérvárt is kiejtette az ETO a sorozatban, ez óva intheti a Debrecent. Hatvan százalékot adok a vendégek, negyvenet a hazaiak továbbjutására” – latolgatta az esélyeket Böőr Zoltán.

Az egykori focista bízik benne, hogy az ETO-nak minél hamarabb sikerül kivívnia a feljutást az élvonalba.

,,Kívülállóként nem látok bele a klub helyzetébe, de szurkolok a csapatnak. Remélem, hogy előbb-utóbb visszajut az ETO az NB I-be, mert egyértelműen oda tartozik” – fogalmazott Böőr Zoltán.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Magyar Kupa |