Bombaerős mezőnyben lett hatodik Szabó Szebasztián

Fotó: Győr+
Győr+
2022.06.20. 10:27

Az első egyéni döntősnek szurkolhattunk vasárnap este a Duna Arénában, ahol Szabó Szebasztián, a Győri Úszó SE 26 esztendős klasszisa állt rajtkőre, nem akármilyen ellenfelekkel.

A villámgyors csatában nüanszok döntöttek, akárcsak a szombati gyorsváltóban, itt is végig testközelben volt az éremszerzés lehetősége, a célbaérkezést követően a hatodik helyezés jelent meg Szabó neve mellett.

A Duna Arénában, fantasztikus hangulatban az amerikai szupersztár, Caeleb Dressel nyerte a versenyszámot, 22:57-es idővel, második helyen a brazil Nicholas Santos végzett 22:78-as idővel, Michael Andrew (Egyesült Államokból) mindössze egy századdal, 22:79-es idővel lett harmadik. Szabó Szebasztián 23:01-es ideje a hatodik helyre volt elég.

“Éreztem az úszás alatt is, de a versenyszámot követően a videót látva egyértelmű volt, hogy nem volt hibátlan az úszásom. Az érem ott maradt, mostantól a további egyéni számaimra fókuszálok, kedden már száz gyorson indulok, nincs idő keseregni” – értékelt a versenyző a futam után.

Az edzői csapat, Petrov Árpád és Iván bizakodóbban nyilatkozott: “Szép eredmény a hatodik hely egy világbajnokságon, különösen a tegnapi erőltetett menet után, ahol Szebasztián nagyszerűen helytállt a pillangó mellett a váltókban is. Most a további versenyszámokra kell koncentrálni, az esetleges hibákat az Európa-bajnokságig ki kell javítani, mindenből tanulunk.”

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás | #vizes vb |