Labdarúgás

BL: itt a folytatás!

Fotó: UEFA.com
MTI
2020.12.14. 18:42

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig a kapus korábbi klubjával, a tavalyi győztes FC Liverpoollal, míg a címvédő Bayern München a Lazióval találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn, Nyonban bonyolította le a legjobb 16 sorsolását, ebben a szakaszban a csoportelsők mellé a csoportmásodikok kerültek, azonos nemzet- és csoportbeli csapatok nem kerülhettek össze.

Gulácsi 2007-ben került a Liverpoolhoz, több szezont is eltöltött a nagy múltú klubnál, amely azonban rendszeresen kölcsönadta őt, így a felnőttek között nem mutatkozhatott be. A lipcseiek számára nem túl jó előjel, hogy a Vörösökkel kerültek össze, mert az angol együttes 2002 óta nem kapott ki német csapattól európai kupamérkőzésen.

A magyar válogatott kapusa az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta, előzetesen valahogy érezte, hogy az angol bajnokot kapják, de igazából semmiképpen sem járhattak jól, ha azt nézi, hogy a Real Madrid vagy a Juventus is ott volt a lehetséges ellenfelek között.

Nekem van egy személyes történetem is a Liverpoollal, hiszen a mai napig közel áll a szívemhez, amikor semleges szurkolóként nézem a mérkőzéseit” – mondta a 30 éves Gulácsi, aki tétmérkőzésen nem kapott lehetőséget a legendás Anfielden a nagycsapatban, de bízik benne, hogy a lipcseiekkel már szurkolók előtt játszhat a nagy múltú stadionban.

Hozzátette, ugyan nem a Leipzig a párharc esélyese, de a csoportkörben már a Paris Saint-Germaint és a Manchester Unitedet is legyőzte, valamint a bajnokságban is jól áll. Ha ez a forma a téli szünet után megmarad, képesek lehetnek meglepetést okozni.

Egy másik angol-német párharcnak, a Manchester City és az egyenes kieséses szakaszban újonc Borussia Mönchengladbach összecsapásának is a szigetországi gárda az esélyese, amely legutóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyert német riválisa ellen, ráadásul a Mönchengladbach elleni négy találkozóból háromszor diadalmaskodott, egyszer pedig döntetlent játszott.

A sorsolás slágerpárosítása az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain összecsapása lett: a két csapat többször találkozott már egymással az egyenes kieséses szakaszban, ezek közül a legemlékezetesebb a 2017-es negyeddöntő, amelynek első felvonását 4-0-ra nyerték otthon a párizsiak, de a visszavágón a Barca 6-1-re diadalmaskodott. Kérdés, hogy ott lehet-e majd a párharcban Neymar, a Barca korábbi, a PSG jelenlegi klasszisa, aki súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett vasárnap.

 “Azt a két-három csapatot, amelyet könnyebbnek ítéltünk, már korábban kihúzták. Ennél jóval kedvezőbb sorsolást is kaphattunk volna, de ez egy olyan dolog, amit nem lehet befolyásolni, így a Barcelonát kell legyőzni a nyolc közé jutáshoz. A katalán gárda az idei szezonban nem futballozik csúcsformában, ettől függetlenül elképesztő erős játékoskerettel rendelkezik, így bármikor képes meglepetést okozni, úgyhogy borzasztó veszélyes ellenfél”fogalmazott az M1 aktuális csatornán Lőw Zsolt. Az idén döntős PSG másodedzője elismerte, még mindig beszédtéma az öltözőben a 2017-es kiesés, úgyhogy a játékosokat biztosan fűti majd a visszavágás vágya.

A magyar szakember azt is elárulta, hogy Neymar sérülésénél nagyobb volt az ijedtség, ugyanis a hétfő reggeli vizsgálatok megerősítették, hogy nincs komoly baja a brazil sztárnak, aki akár napokon belül újra edzhet, és még idén játszhat.

A címvédő Bayern München papíron egyértelmű favorit a Lazióval szemben, amely húsz év után szerepel újra az egyenes kieséses szakaszban. A 13-szoros győztes Real Madrid a legutóbbi idény egyik meglepetéscsapatával, az Atalantával került össze.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 16-17-én, illetve 23-24-én rendezik, míg a visszavágókra március 9-10-én és 16-17-én kerül sor. Az első mérkőzések során a csoportmásodikok, a visszavágókon pedig a csoportgyőztesek a pályaválasztók. A negyeddöntők első felvonásait április 6-7-én játsszák, a visszavágókat egy héttel később bonyolítják le. A legjobb négy között április 27-28, valamint május 4-5-én találkoznak a csapatok, a döntőt pedig pedig május 29-én az isztambuli Atatürk Stadionban játsszák.

A nyolcaddöntő párosítása:

Borussia Mönchengladbach (német)-Manchester City (angol)
Lazio (olasz)-Bayern München (címvédő, német)
Atlético Madrid (spanyol)-Chelsea (angol)
RB Leipzig (német)-FC Liverpool (angol)
FC Porto (portugál)-Juventus (olasz)
FC Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia)
Sevilla (spanyol)-Borussia Dortmund (német)
Atalanta (olasz)-Real Madrid (spanyol)

első mérkőzések:

február 16.:
FC Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia) 21.00
RB Leipzig (német)-FC Liverpool (angol) 21.00

február 17.:
FC Porto (portugál)-Juventus (olasz) 21.00
Sevilla (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 21.00

február 23.:
SS Lazio (olasz)-Bayern München (címvédő, német) 21.00
Atlético Madrid (spanyol)-Chelsea (angol) 21.00

február 24.:
Borussia Mönchengladbach (német)-Manchester City (angol) 21.00
Atalanta (olasz)-Real Madrid (spanyol) 21.00

visszavágók:

március 9.:
Juventus-FC Porto 21.00
Borussia Dortmund-Sevilla 21.00

március 10.:
Paris Saint-Germain – FC Barcelona 21.00
FC Liverpool-RB Leipzig 21.00

március 16.:
Manchester City-Borussia Mönchengladbach 21.00
Real Madrid-Atalanta 21.00

március 17.:
Bayern München-SS Lazio 21.00
Chelsea-Atlético Madrid 21.00

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #labdarúgás |