BL-győztes klasszis edzette az ETO új női focistáját

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.07.18. 22:06

Az NB I-ben szereplő ETO FC Győr női focicsapata szerződtette a 21 éves Maya Ladhanit, aki támadó középpályásként meghatározó játékosa volt a kanadai utánpótlás válogatottaknak, az U15-ös csapattal ezüstérmes, az U17-es együttessel pedig bronzérmes lett a Concacaf-bajnokságban, és az U20-as válogatottnak is rendszeresen tagja volt.

Az elmúlt bajnokságban a norvég első osztályú Avaldsnes együttesében szerepelt, ahol a Liverpoollal BL-győztes, 110-szeres norvég válogatott balhátvéd, John Arne Riise volt az edzője.

,,Kis túlzással elmondhatom, alig tanultam meg járni, már rúgtam a labdát – árulta el Maya Ladhani. –Ontarioban gyorsan felfedeztek, aztán pedig minden korosztályos kanadai válogatottba meghívást kaptam, és ott kiemelkedő eredményeket értünk el a különböző megmérettetéseken. Az elmúlt esztendőt a norvég bajnokságban töltöttem, de őszintén szólva nem azt kaptam, amit vártam, ezért mindenképpen váltani akartam. Boldog vagyok, hogy Győrbe kerültem, ahol profi körülmények, remek szakmai stáb és kiváló játékosok közé kerültem. Úgy gondolom, bőven vannak erényeim a pályán, de természetesen tovább szeretnék fejlődni, mindent megteszek, hogy sok gólt szerezzek, sok úgynevezett gólpasszt adjak, és ezzel nagyon sikeresek legyünk az ETO-val.”

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női foci |