Beteg gyermekeknek segít az UNI Győr

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.12.07. 13:35

Passzold a labdát címmel indított karácsonyi jótékonysági akciót a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata. A klub a Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályáért Alapítványnak gyűjt pénzt. A kosarasok nemcsak az ünnepi időszakban, hanem 12 hónapig támogatják a szervezetet.

Jobb adni mint kapni – tartja a mondás. A SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata nemcsak az ünnepi időszakban, hanem egész évben ügyel rá, hogy különböző jótékonysági akciókban vegyen részt. Az idei Pink Október, azaz a mellrák elleni küzdelem kampányban például 900 ezer forintot gyűjtött össze az egyesület. Az UNI Győrnél szokás, hogy minden évben kiválasztják a város egyik társadalmi szervezetét, amelynek gyűjtést szerveznek. A választás idén a Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályáért Alapítványra esett, amelynek már korábban is segítettek a kosarasok. Sikeresen gyűjtöttek egy lélegeztetőgépre.

Fűzy András, az UNI Győr elnöke elmondta, a város egyik kiemelkedő sportszervezeteként kötelességük segíteni, s nemcsak az adventi időszakban, hanem az egész évben nagy hangsúlyt fektetnek a jótékonykodásra.

Az idei ünnepi akció a Passzold a labdát elnevezést kapta. Lehet interneten keresztül utalni, és adománygyűjtő ládába is van lehetőség pénzt dobni. A felajánlásokat egészen december 17-ig várják. A Sopron elleni hazai bajnoki rangadón jelentik majd be, mennyi pénz gyűlt össze a Lurkó alapítványnak, amely hálás a segítségért. Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályáért Alapítvány elnöke elmondta, az anyagi támogatás mellett önkéntesekre is szükségük van. A gyermekek hálásak, ha mesélnek nekik, játszanak vagy beszélgetnek velük.

Fűzy András, az UNI Győr elnöke hozzátette, a játékosokhoz hasonlóan ő is elmegy majd a gyerekekhez. Igyekeznek vidám pillanatokat csempészni a nehéz sorsú gyermekek életébe. A kosárlabdaklub első embere bízik benne, hogy az anyagi támogatás mellett ezzel a gesztussal is tudnak majd segíteni és példát mutatni.

Az UNI Győr egyébként a Baptista szolgálattal közösen idén is meghirdeti cipősdoboz akcióját. Az Egyetemi Csarnokban található karácsonyfájuk alá várják a becsomagolt dobozokat a rászoruló családoknak. Azt kérik, a dobozokba jó minőségű játékot, könyvet és ruhákat csomagoljanak elsősorban az adakozók.

Kapcsolódó témák: #adomány | #jótékonykodás | #karácsony | #kosárlabda |