Beszterce ostroma – két győri úszó is az EYOF-on

Fotó: GYÚSE
Petrov Iván
2022.07.25. 13:31

48 ország 2300 versenyzője 10 sportágban küzd majd az érmekért Szlovákiában, Besztercebányán. A Győri Úszó SE két fiatal kiválósága, Zámbó Virág és Herman Szabó Péter is kiérdemelte Magyarország címeres mezét a Besztercebányán rendezendő EYOF-on.

A külsőségeiben minden szempontból az Olimpiai Játékokra emlékeztető multisport eseményen a 16 főt számláló magyar úszócsapat versenyei július 25.-én kezdődnek és július 29.-én érnek véget. Zámbó Virág 100 és 200 méteres női pillangóúszásban, emellett a 4×100 méteres női vegyesváltóban küzd majd az érmekért. míg Herman Szabó Péter 100 és 200 méteres férfi mellúszásban, továbbá a 4×100 méteres férfi vegyesváltóban segíti a magyar csapatot.

„Virág és Péter is nagy elődök nyomába léphetnek. Az elmúlt évek során a Győri Úszó SE versenyzői több jelentős ifjúsági és felnőtt európai medencés úszóeseményről éremmel tértek haza” – kezdte Petrov Árpád vezetőedző. „Nagyon fontos ugyanakkor mindenkiben tudatosítani: utánpótlás korban nem elsősorban az eredmény a lényeg. Ilyenkor a szülő-edző kooperáció legfontosabb feladata, hogy segítsék a fiatal kamaszokat azoknak a szokásoknak, a sportolói értékrendnek a kialakításában amik egész életükben segíteni fogják” – szögezte le a szakember a verseny előtt, aki rámutatott arra is: “egy tudatos fiatal felnőtt akár az élsportban, akár a civil életben teljesíti ki karrierjét, ebből csak profitálhat. Mindkét versenyzőre nagyon büszkék vagyunk, bombaerős mezőnyben kell majd helytállniuk, de ami a legfontosabb, hogy a viselkedésük, a személyiségük már most példaértékű.”

A győri érdekeltségű program:
Július 25. 200m férfi mellúszás, előfutam (Herman Szabó Péter)
Július 25. 200m női pillangóúszás, előfutam (Zámbó Virág)
Július 27. 100m női pillangóúszás, előfutam (Zámbó Virág)
Július 28. 100m férfi mellúszás, előfutam (Herman Szabó Péter)
Július 29. 4x100m férfi vegyesúszás, előfutam (Herman Szabó Péter)
Július 29. 4x100m női vegyesúszás, előfutam (Zámbó Virág)

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |