Bélyeggel tisztelegnek a pólólegenda emléke előtt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Győr+
2022.10.12. 11:50

Születésének ötvenedik évfordulóján alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Benedek Tibor emléke előtt a Magyar Posta. A bélyegen a legendás vízilabdázó portréja látható, az összeállítás emellett egy alkalmi borítékot és egy alkalmi bélyegzőt is tartalmaz.

Benedek Tibor játékosként háromszoros olimpiai aranyérmes, Európa- és világbajnok, s kiemelkedő sportpályafutása után edzőként is maradandót alkotott. 2013 és 2016 között a férfi válogatott szövetségi kapitánya volt, és világbajnoki címig vezette az együttest.

A bélyegen Benedek Tibor portréja, az alkalmi borítékon pedig egy dobójelenet látható, az alkalmi bélyegző motívuma az olimpikon vízilabdát tartó legendás, csuklószorítós bal karja. A bélyeg Viszlay Márk, a boríték Szaka József fotójának felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján készült.

2022-ben a Magyar Posta Benedek Tibor ötvenedik születésnapja mellett az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád jubileumi születésnapjára adott még ki hasonló összeállítást.

A 21. század legjobb vízilabdázójának választott klasszis 1972. július 12-én született, és már több mint két éve, 2020. június 18-án hunyt el gyógyíthatatlan betegségben.

Kapcsolódó témák: #bélyeg | #benedek tibor | #legenda | #vízilabda |