Békére szólít fel az oroszok világelső teniszezője

Fotó: depositphotos
Győr+
2022.03.01. 11:18

A férfiak egyéni világranglistáját vezető orosz Danyiil Medvegyev is elítéli a hazája által Ukrajna ellen indított háborút. A Grand Slam-győztes játékos a közösségi oldalán hangsúlyozta, békére van szükség.

„Ma a világ minden gyermeke nevében szeretnék beszélni. Mindannyiuknak vannak álmai, az életük csak most kezdődik. Rengeteg élmény vár még rájuk: az első barátok, érzelmes pillanatok. Minden, amit először látnak és éreznek. Ezért szeretnék világbékét kérni, békét az országok között. Úgy születnek, hogy bíznak a világban, hisznek az emberekben, a szeretetben, a biztonságban és az igazságosságban, az életben való esélyeikben. Legyünk együtt és mutassuk meg nekik, hogy ez igaz, mert egy gyereknek sem szabad abbahagynia az álmodozást” – fogalmazott a világelső teniszező.

Oroszország múlt csütörtökön indított háborút Ukrajna ellen, azóta számos nemzetközi sportszövetség felfüggesztette az orosz és fehérorosz sportolók versenyzési jogát, a profi teniszviadalokat lebonyolító szervezete, az ATP és a WTA ugyanakkor egyelőre nem élt ilyen szankciókkal.

Fotó: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #háború | #konfliktus | #Oroszország | #Ukrajna |