Kosárlabda: bejutott a Magyar Kupa négyesdöntőjébe a Győr

MTI / Győr+ SERCO UNI Győr
2023.02.16. 20:17

Magabiztos, harminc pontos sikerrel lépett túl a Vasason a győri csapat csütörtökön este hazai pályán. Az elődöntőben a Sopron Baskettel csapnak össze Cziczás László tanítványai.

A Magyar Kupában idén már nincs nyolcas döntő. A negyeddöntőket – melyekre eddig a nyolcas döntő első napján került sor – külön időpontban rendezték meg a jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával, és csak a négy továbbjutó utazik a négyes döntőre.

A Győr ma este a Vasast legyőzve biztosította be helyét a négy között:

SERCO UNI Győr-Vasas Akadémia 96-65 (26-20, 18-18, 27-14, 25-13)

A főszereplők a győri klub honlapjának így értékeltek:

Cziczás László: – Kellett egy félidő, mire a kívánt sebességet elértük, utána azonban már nem volt kérdéses a sikerünk. Nagyon örülünk, hogy három euroligás csapat mellett ott vagyunk a legjobb négy között ez volt a célunk. Szeretnénk ott is jól szerepelni.

Török Ágnes: – Három hete nem volt meccsünk, így talán érthető, hogy lassabban melegedtünk bele. Annak örülök, hogy a második félidőben már jól és eredményesen tudtunk játszani.

Milos Pavlovic: – A különbség azt gondolom, a meccs összképe alapján nem teljesen reális. AZ első félidőben jól játszottunk, utána viszont talán elfáradtunk. Gratulálok a győrieknek, sok sikert kívánok nekik a folytatásban. Mi pedig készülünk a vasárnapi bajnoki rangadóra.

Papp Klaudia: – Az első félidőben a megbeszéltek szerint játszottunk, a másodikban azonban elfáradtunk, nem úgy jöttek össze a dolgok. Annak azért örülünk, hogy három év után játszhattunk a Magyar Kupában, még ha egy kicsit más lebonyolításban is. 

A Final Four március 9-én és 10-én lesz a soproni Novomatic Arénában, ahol az elődöntőben a házigazdák a Győrrel, míg a DVTK a PEAC-cal száll majd szembe.

Kapcsolódó témák: #Magyar Kupa | #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |